ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι ημιυπόγειοι κάδοι, ο συγγενής του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και οι “πιέσεις” συνέχισης του έργου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι ημιυπόγειοι κάδοι, ο συγγενής του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και οι “πιέσεις” συνέχισης του έργου

Ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης επέμενε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις για μία ακόμη φορά, να υπερασπίζεται το έργο της τοποθέτησης των ημιυπόγειων κάδων, το οποίο λειτουργικά αποδείχθηκε αρκετά… προβληματικό τόσο ως προς τη χρησιμοποίηση τους, όσο και στην αποκομιδή τους.

Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει όμως και μία άλλη, πολύ σοβαρή διάσταση, την οποία ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ σήμερα το Evros-news.gr. Aφορά και τον Χρήστο Ζιώγα, τέως Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου της απελθούσας δημοτικής αρχής τον κ.Λαμπάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, συγγενικό πρόσωπο του κ.Ζιώγα είναι συνεργάτης και εκπρόσωπος στην περιοχή μας του εισαγωγέα των ημιυπόγειων κάδων του συγκεκριμένου τύπου τους οποίοους προμηθεύτηκε ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Το έργο της τοποθέτησης τους ανέλαβε βέβαια με διαγωνισμό μία εταιρεία από την Κοζάνη, η  «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ Α.Τ.Ε» (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) με νόμιμο εκπρόσωπο της τον κ.Τελιγιωρίδης Παναγιώτης του Ευαγγέλου, με την οποία δεν γνωρίζουμε αν έχει και ποιά σχέση το συγγενικό πρόσωπο του τέως Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου.

Αυτό το συγγενικό πρόσωπο, ξάδερφος του Χρήστου Ζιώγα σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφτηκε λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη, το νέο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Ηλία Δαστερίδη και παρουσία άλλων στελεχών του δήμου Αλεξανδρούπολης, ζήτησε να συνεχιστεί το έργο τοποθέτησης και άλλων ημιυπόγειων κάδων σε άλλα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Του ξεκαθαρίστηκε βέβαια, ότι ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης και οι συνεργάτες του, επανεξετάζουν τη λειτουργία συνολικά του συγκεκριμένου έργου και τη χρησιμότητά του και θα αποφασίζουν όχι αν θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης, αυτό έχουν αποφασίσει να μην συμβεί, γιατί οι κάδοι που έχουν ήδη τοποθετηθεί αποδείχθηκαν έντονα προβληματικοί. Σκέφτονται αν θα αποσυρθούν από τα σημεία που είναι και θα μεταφερθούν ενδεχομένως σε κάποιες από τις Τοπικές Κοινότητες του δήμου, όπου δεν θα υπάρχουν προβλήματα αποκομιδής.

Λίγες ημέρες μετά την συγκεκριμένη συνάντηση και εντελώς συμπτωματικά μάλλον, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Βαγγέλης Λαμπάκης ξεκαθάρισε πως για να ψηφίσει την συνολική πρόταση του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Κυζιρίδη για αναμόρφωση του προϋπολογισμού, θα πρέπει να προβλεφθεί η διάθεση ποσού 300.000 ευρώ για την τοποθέτηση και άλλων ημιυπόγειων κάδων. Κάτι άλλωστε που ανέφερε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης,  ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επανήλθε στο θέμα με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Status και τον Σταύρο Αποστολίδη, όταν προχθές… υπερασπίστηκε ξανά την τοποθέτηση των συγκεκριμένων κάδων και επιτέθηκε στην δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη γιατί δεν συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε ο ίδιος και να γεμίσει όλο τον δήμο με επιπλέον ημιυπόγειους κάδους.

Επαναλαμβάνουμε, ότι συγγενικό πρόσωπο του τέως Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστου Ζιώγα, ξάδερφος του σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι εκπρόσωπος της εταιρείας που εισάγει στην Ελλάδα τους κάδους αυτούς και επισκέφτηκε τους αρμόδιους της νέας δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης, ζητώντας τη συνέχιση του έργου. Να επισημάνουμε και κάτι ακόμα. Η σύμβαση με την εταιρεία που ανέλαβε, ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ να μην παρεξηγηθούμε,  το συγκεκριμένο έργο, υπέγραψε τη σύμβαση με το δήμο Αλεξανδρούπολης 27 Δεκεμβρίου 2018. Πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρέστησαν ο εκπρόσωπος της, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζιώγας, ο οποίος καλό θα ήταν να μας εξηγήσει αν θεωρεί πως κάποιο υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός που αναφέραμε. Να έχει άμεση σχέση δηλαδή συγγενικό του πρόσωπο με την εταιρεία που εισάγει τους συγκεκριμένους κάδους οι οποίοι επιλέχθηκαν για το δήμο Αλεξανδρούπολης.