Ορεστιάδα: Αυτοψία Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού στις εργασίες θεμελίωσης του Ιερού Ναού Αγίου Κυρίλλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Αυτοψία Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού στις εργασίες θεμελίωσης του Ιερού Ναού Αγίου Κυρίλλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις εργασίες θεμελίωσης του Ιερού Ναού του Αγίου Κυρίλλου, που ξεκίνησαν εδώ κα λίγο καιρό στην Ορεστιάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Ελβετίας επιθεώρησε σήμερα ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός.

Όπως είχε γράψει το Evros-news.gr, οι προκαταρκτικές χωματουργικές εργασίες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο αφού η Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου εξασφάλισε την απαραίτητη άδεια από τη Ναοδομία. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Κύριλλο ΣΤ’ ο οποίος απαγχονίσθηκε το 1821 και το άγαλμα του δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας μπροστά στο Δημαρχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Ορεστιάδα: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης Ιερού Ναού Αγίου Κυρίλλου ΣΤ’ στη Νέα Ελβετία (φωτό)

Να σημειωθεί ότι η ανέγερση ενός ναού στο όνομα του Αγίου Κυρίλλου του ΣΤ΄αποτελεί  αίτημα και επιθυμία των παλαιών Αδριανουπολιτών και Καραγατσιανών της περιοχής. Όπως διαπίστωσε και ο Σεβασμιότατος κ.Δαμασκηνός στην σημερινή αυτοψία του αλλά μπορείτε να δείτε και στο ΒΙΝΤΕΟ του Αντώνη Πάντου, οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Κυρίλλου ΣΤ΄ του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.