Πέθανε ο “πατέρας” και δημιουργός των κορυφαίων γκοφρετών Serenata, Bingo, Amaretti, Κουκουρούκου

Πέθανε ο “πατέρας” και δημιουργός των κορυφαίων γκοφρετών Serenata, Bingo, Amaretti, Κουκουρούκου

Ξεκινώντας από ένα μικρό υπόγειο της Κυψέλης, ο Άγγελος Ντάβος, κατάφερε να μετατραπεί σε έναν ισχυρό βιομήχανο, που άφησε το αποτύπωμά του, από τον τομέα των τροφίμων, μέχρι τον τομέα της διαφήμισης, λόγω των επιτυχημένων διαφημιστικών σποτ, που προβλήθηκαν τα προϊόντα του και τα οποία «αγαπήθηκαν» από πολλές γενιές.

Με καταγωγή από την ορεινή Αρκαδία και μεγαλωμένος μέσα σε μία πολύτεκνη οικογένεια, ο Α. Ντάβος, αποφοίτησε από το δημοτικό, όμως εμπλούτισε τις γνώσεις του από μόνος του και παράλληλα δούλευε από μικρός σε πολλές δουλειές.

Στην Κυψέλη οι πρώτες γκοφρέτες

Σταθμός στην επιχειρηματική του σταδιοδρομία, αποτέλεσε η δημιουργία μίας μικρής οικογενειακής βιοτεχνίας ζαχαρωδών, που είχε ως έδρα της ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη. Εκεί, μαζί με τη σύντροφό του Δέσποινα, έφτιαχναν γκοφρέτες, που έμελλαν να «γράψουν» ιστορία στη βιομηχανία τροφίμων της Ελλάδας και στη συνέχεια να αποσπάσουν διεθνείς διακρίσεις, λόγω της επιτυχημένης πορείας που διέγραψαν ακόμα και στην πατρίδα της σοκολάτας, την Ελβετία.

Serenata… και πάσης Ελλάδος

Το σλόγκαν «Seranata και πάσης Ελλάδος», δια στόματος Χάρρυ Κλυνν, έγραφε τη δική του ιστορία στην ελληνική τηλεόραση της δεκαετίας του ΄80. Τη δική τους όμως γλυκιά ιστορία, γράφουν και τα άλλα σήματα του ομίλου, το Κουκουρούκου, που αποτέλεσε μία από τις πρώτες γκοφρέτες που κυκλοφόρησε πριν από 40 χρόνια κι αποτελούσε αγαπημένο προϊόν των παιδιών, καθώς στη συσκευασία της έβρισκαν αυτοκόλλητα και κέρδιζαν δώρα, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε η Amaretti, κατακτώντας κι αυτή μέχρι σήμερα το δικό της κοινό.

Το 1993, η Bingo, αποκτήθηκε από τον όμιλο Tottis της οικογένειας Τόττη, δημιουργώντας τον πλέον ισχυρό όμιλο Tottis Bingo. Σήμερα η ελληνική Serenata «ταξιδεύει» από τη Φλώρινα, στις αγορές του κόσμου, μέχρι το Πουέρτο Ρίκο, καταφέρνοντας μάλιστα να κατακτήσει την κορυφή στην αγορά γκοφρέτας, στο εξωτικό νησί του Ατλαντικού, καθώς οι Πορτορικανοί την έχουν αναδείξει ως την νούμερο ένα γκοφρέτα στη χώρα τους. Με την ελληνική σημαία τυπωμένη στη κόκκινη συσκευασία της, η γκοφρέτα Serenata, όπως και οι υπόλοιπες γκοφρέτες του ομίλου, αλλά και τα πατατάκια της Tottis Bingo, «ταξιδεύουν» από τις γειτονικές χώρες, μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Σε βάθος χρόνου, ο Α. Ντάβος, διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελλήνων Διαφημιζομένων.

Όπως ενημέρωσε η κόρη του Μαρία Νταβού, μέσω των social media «Η κηδεία του μπαμπά μου, Αγγέλου Νταβου, θα γίνει την Πέμπτη 12/12 στις 3 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, στην Παλλήνη. Τον αποχαιρετάμε με χαμόγελο, δύναμη και το μάθημα που μας άφησε: να ζούμε τη ζωή χωρίς φόβο! Ο μπαμπάς μου ήταν ένας αληθινός Ζορμπάς, ένας άνθρωπος με τεράστια ιστορία, άπειρα επιτεύγματα κι επιτυχίες αλλά κυρίως ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή! Δεν είναι λοιπόν κηδεία, είναι γιορτή της ζωής και υπενθύμιση του πως πρέπει να ζούμε κάθε στιγμή».

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*