Ξανάρχισε η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη υπό αυστηρότατα μέτρα

Ξανάρχισε η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη υπό αυστηρότατα μέτρα

Χωρίς την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων, έπειτα από απόφαση της προέδρου του δικαστηρίου ως μέτρο ασφαλείας λόγω κορονοϊού, ξανάρχισε χθες και συνεχίζεται η δίκη των δολοφόνων της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο, μετά από διακοπή δύο μηνών.

Η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της στην Ρόδο το Νοέμβριο του 2018, διεξάγεται έπειτα από δύο διακοπές κατ’ εξαίρεση, καθώς λήγει σύντομα το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών για τον έναν εκ των δύο νεαρών κατηγορουμένων, τον 23χρονο Ροδίτη.

Στην έδρα του δικαστηρίου, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, κάθισαν οι τρεις τακτικοί δικαστές, η εισαγγελέας και η γραμματέας, ενώ οι τέσσερις ένορκοι κάθισαν κάτω από την έδρα, σε θέσεις συνηγόρων.

Θα ζητηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία κατά

του πατέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου

Η διαδικασία, σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι συνήγοροι στους δημοσιογράφους, συνεχίστηκε με την κατάθεση του πατέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο γιος του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της άτυχης συντοπίτισσας μας φοιτήτριας και του συνηγόρου Αλέξη Κούγια, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα ζητήσει την ποινική δίωξη του μάρτυρα για ψευδορκία. “Εδώ υπάρχει ακραία ασέβεια. Εξετέθη ο πατέρας του κατηγορουμένου. Θα περιμένουμε να τελειώσει την κατάθεση του και θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη του, γιατί άλλα είπε στην προανάκριση, άλλα στην τακτική ανάκριση”. Μάλιστα ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην απομακρυνθεί ο πατέρας του Ροδίτη από την αίθουσα, αφού θα εξεταστεί η πιθανότητα να διωχθεί για ψευδορκία.

Ο χαροκαμένος πατέρας Γιάννης Τοπαλούδης από την πλευρά του, τόνισε πως όλα αυτά δεν του δημιουργούν πλέον κανένα συναίσθημα, αφού υπάρχει σε αυτόν και την σύζυγο του ένα ψυχικό κενό και τίποτα δεν μπορεί να τους φέρει πίσω την Ελένη τους. “Είναι ένα ψυχικό κενό. Δεν υπάρχουν συναισθήματα. Να υπήρχε κάτι το οποίο με όποια απόφαση και αν παίρνονταν στο δικαστήριο να ξαναζωντάνευε το κορίτσι μας, να είχαμε κάποια συναισθήματα μέσα μας. Τώρα δεν έχουμε ούτε συναισθήματα, ούτε τις ψυχικές δυνάμεις για να κάνουμε κάτι περισσότερο”. 

Η αδερφή του Αλβανού κατηγορούμενου

Ακολούθησε η κατάθεση της αδελφής του Αλβανού κατηγορούμενου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Για την ημέρα του εγκλήματος η μάρτυρας κατέθεσε πως το νεαρό ζευγάρι είχε κανονίσει να συναντηθεί το βράδυ «κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο του. Το περιστατικό το μάθαμε από την τηλεόραση. Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη. Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε “επειδή πρόδωσα την αγάπη σου».

Κατά την άποψη της μάρτυρα αν ο αδελφός της «αν δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει. Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί».