ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Η διοίκηση της ΚΟΕ “σπάει”, για… ψηφοθηρικούς λόγους, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Η διοίκηση της ΚΟΕ “σπάει”, για… ψηφοθηρικούς λόγους, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα

 

Τραγελαφικά γεγονότα που εκθέτουν άγρια την σημερινή υπό τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο διοίκηση της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, συμβαίνουν εν όψει του ενοποιημένου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α-Β, Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ήταν δεδομένο ότι θα διεξαχθεί στις 25 με 27 Ιουλίου στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης “Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης”, αλλά ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες υπάρχει η πληροφορία ότι θα “σπάσει” στα δύο και ένα μέρος του θα πραγματοποιηθεί στην… Καβάλα. Κι αυτό γιατί η διοίκηση Διαθεσόπουλου, που επί δεκαετίες ελέγχει τα δρώμενα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, εν όψει των εκλογών που θα γίνουν το Φθινόπωρο, θέλει να ικανοποιήσει κάποια σωματεία για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Πως εξελίχθηκαν τα πράγματα:

Η ΚΟΕ στις 4/6/2020, στην επίσημη ιστοσελίδα της και σε ανάρτηση με τίτλο: Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ, https://koe.org.gr/article/o-agonistikos-programmatismos-ton-panellinion-protathlimaton, αναφέρεται:

Τον προγραμματισμό για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης ανακοινώνει η ΚΟΕ, αποστέλλοντας ήδη στα σωματεία τα σχετικά Πρωτόκολλα διεξαγωγής τους.

Σύμφωνα με αυτό, τα Πανελλήνια πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε μορφή τελικών σειρών στις επτά (7) Περιφέρειες για τις Αναπτυξιακές Κατηγορίες, ενώ το Εθνικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ταυτόχρονα, σε Νότο (Αθήνα) και Βορρά (Θεσσαλονίκη), με τον ίδιο τρόπο.

Τα Κολυμβητήρια διεξαγωγής των αγώνων:

Αττική: ΟΑΚΑ

Θεσσαλονίκη: Ποσειδώνιο

Ηπείρου: Εθνικό Ιωαννίνων

Πελοποννήσου: “Αντώνης Πεπανός”, Πάτρα

Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Δημοτικό Κολυπβητήριο Αλεξανδρούπολης

Θεσσαλίας: Ανοιχτό Λάρισας

Κρήτης: Εθνικό Ηρακλείου

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, είναι:

  1. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναπτυξιακών Ηλικιών (Παμπαίδων / Παγκορασίδων, Παίδων / Κορασίδων, Εφήβων / Νεανίδων): 25 – 29 Ιουλίου

Οι δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10 Ιουλίου

  1. Εθνικό Πρωτάθλημα

Α. Νότια Ελλάδα (ΟΑΚΑ): 5-6 Αυγούστου

Β. Βόρεια Ελλάδα (Ποσειδώνιο): 5-6 Αυγούστου

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 31 Ιουλίου

Στις 3/6/2020 η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος στέλνει έγγραφο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για να ζητήσει την διάθεση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για τη διεξαγωγή του ανωτέρου αγώνα και μεταξύ άλλων αναφέρει προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεόδωρο Βουρδόλη:

“Με κριτήριο τις δυνατόν μικρότερες μετακινήσεις των σωματείων και την συγκέντρωση του μικρότερου αριθμού κολυμβητών-τριών, τα σωματεία χωρίστηκαν σε επτά περιφέρειες. Μία από αυτές είναι και της Ανατ. Μακεδονίας –Θράκης στην οποία μετέχουν όλα τα σωματεία αυτής. Σαν τόπο διεξαγωγής επιλέξαμε το κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης δεδομένου ότι μεγαλύτερος αριθμός των σωματείων και ακολουθία κολυμβητών-τριών βρίσκονται στην Θράκη”.

Τα σωματεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με βάση όλα αυτά, οργανώθηκαν και έκαναν τον προγραμματισμό τους σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΕ. Κι ενώ η Αλεξανδρούπολη ήταν δεδομένο ότι είναι η πόλη διεξαγωγής του πρωταθλήματος Κολύμβησης, υπάρχει η πληροφορία ότι η ΚΟΕ καταλήγει σε «μεσοβέζικες» λύσεις τύπου να διεξαχθεί το πρωτάθλημα μία μέρα στην Αλεξανδρούπολη και μία μέρα στην Καβάλα! Και όλα αυτά για να μην δυσαρεστηθούν κάποιοι παράγοντες των σωματείων της Περιφέρειας, καθώς το Φθινόπωρο έχουμε και τις εκλογές στην Ομοσπονδία.

Ένα απίστευτο μπάχαλο δηλαδή, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι από τα 12 σωματεία της Περιφέρειας μας, τα επτά (7) έστειλαν έγγραφο στην ΚΟΕ ότι ψηφίζουν την διοργάνωση στην Αλεξανδρούπολη. Τα σωματεία αυτά είναι: ΟΦΘΑ, ΝΟΑ, ΕΘΝΙΚΟΣ, ΝΗΡΕΑΣ ΟΡΕΣΤ., ΠΡΩΤΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔ., ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΟΡΕΣΤ., ΝΕ ΡΟΔΟΠΗΣ.

Αγνοώντας την πλειοψηφία λοιπόν, η ΚΟΕ αποφασίζει μόνο για την ΠΑΜ-Θ από όλη την Ελλάδα να γίνει το πρωτάθλημα σε 2 πόλεις; Τα σωματεία δηλαδή της Ορεστιάδας θα αναγκαστούν να μετακινηθούν το πρωί πριν τους αγώνες για 280χλμ; Είναι δυνατόν για ψηφοθηρικούς λόγους να ταλαιπωρούνται από την σημερινή διοίκηση της ΚΟΕ αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γονείς και παράλληλα να χάνει η Αλεξανδρούπολη την μια ημέρα των αγώνων;

Πιστεύουμε ότι η συντοπίτισσα μας Χριστίνα Ρουσίδου, που είναι μέλος της διοίκησης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και έχει φέρει αγώνες στην Αλεξανδρούπολη, θα πάρει θέση σε αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση που επιχειρούν ορισμένοι και δεν θα επιτρέψει να υπάρξει αυτό το τραγελαφικό μόνο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Οι αγώνες δηλαδή να γίνουν σε δυο πόλεις, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα και όχι μόνο στην πρώτη όπως είχε προγραμματιστεί.