Συνάντηση με Βορίδη στην Αθήνα η διοίκηση του Α.Σ.Δ “Η ΕΝΩΣΗ” Ορεστιάδας για συνδεδεμένες και άλλα

Συνάντηση με Βορίδη στην Αθήνα η διοίκηση του Α.Σ.Δ “Η ΕΝΩΣΗ” Ορεστιάδας για συνδεδεμένες και άλλα

=Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα ο Πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ “Η ΕΝΩΣΗ” Λάμπρος Κουμπρίδης και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Σταματίου.

Οι δυο διοικούντες, μαζί με αντιπροσωπεία αγροτών από τις Σέρρες, θα συζητήσουν με τον αρμόδιο υπουργό το θέμα της Συνδεδεμένης ελαιούχων σπόρων, αλλά και ζητήματα που αφορούν και απασχολούν τους αγρότες του Έβρου και των άλλων περιοχών. Να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Α.Σ.Δ. Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ” κ.Κουμπρίδης, έστειλε επιστολή πριν από ένα μήνα περίπου στον κ.Βορίδη και ζητούσε να ενταχθούν ηλίανθος και ελαιοκράμβη στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις. Προχθές Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ήρθε η απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία και αναφέρει:

Προς
ΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
«Η ΕΝΩΣΗ»

Θέμα: «Συνδεδεμένη στήριξη ελαιούχων σπόρων»
Σχετ.: Η αριθμ. πρωτ. 963/ΑΜ.0102022/14-09/2020 Επιστολή σας
Σε απάντηση της σχετικής Επιστολής σας, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με την πρόταση κανονισμού της Ε. Επιτροπής για τα Στρατηγικά Σχέδια της ΚΑΠ για την επόμενη περίοδο, οι ελαιούχοι σπόροι συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των επιλέξιμων τομέων/προϊόντων για τη χορήγηση προαιρετικής συνδεδεμένης ενίσχυσης.
Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί του νομοθετικού πακέτου της ΚΑΠ μετά το 2020, τα κ-μ θα πρέπει να καταρτίσουν τα (εθνικά) Στρατηγικά Σχέδια. Στο πλαίσιο της swot ανάλυσης, της αξιολόγησης και ιεράρχησης των αναγκών της ελληνικής γεωργίας, που είναι προαπαιτούμενα για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου, καθώς επίσης και των προϋποθέσεων του ενωσιακού κανονιστικού πλαισίου, θα επιλεγούν οι τομείς και τα προϊόντα προς στήριξη, στη βάση οικονομικών, κοινωνικών ή περιβαλλοντικών κριτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α.Σ.Δ. Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ”: Ζητάει απ’ τον Βορίδη να ενταχθούν ηλίανθος και ελαιοκράμβη στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις