Υπουργείο Μετανάστευσης: Προχωράει κανονικά και ήδη προσέλαβε εκτιμητή για ενοικίαση εκτάσεων στο Φυλάκιο (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Υπουργείο Μετανάστευσης: Προχωράει κανονικά και ήδη προσέλαβε εκτιμητή για ενοικίαση εκτάσεων στο Φυλάκιο (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Με διαδικασίες fast truck και την στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης δηλώνει ότι τώρα ξεκινάει η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για την ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωράει τις διαδικασίες κατασκευής της.

Ενώ ακόμα ο κ.Μηταράκης δεν έχει δεσμευτεί ξεκάθαρα πότε θα έρθει στην περιοχή του Έβρου και ειδικότερα της Ορεστιάδας για να ακούσει τις ενστάσεις, διαφωνίες και την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ντόπιων θεσμικών αλλά και όλου του κόσμου για τοι επιχειρούμενο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του τόπου μας, οι υπηρεσίες του υπουργείου του… νίκησαν ακόμα και την γραφειοκρατία. Κι αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα έγγραφα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ που παρουσιάζει το Enros-news.gr. Πως δηλαδή ο προγραμματισμός προχωράει κανονικά και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δηλαδή, συνεχίζει το… ΔΟΥΛΕΜΑ κανονικά και με το νόμο (την ΔΙΑΥΓΕΙΑ) μάλιστα.

Γιατί ήδη και μέσα σε δυο ημέρες βρέθηκε ο πιστοποιημένος εκτιμητής του προσδιορισμού της αξίας του μισθώματος που αφορά εκτάσεις στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας, νομού Έβρου, για τη δημιουργία Δομών. Αυτός δηλαδή που θα εκτιμήσει πόσο θα ενοικιαστούν τα 72,5 στρέμματα όπου θα κατασκευαστεί η νέα δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Παράλληλα του έγινε την ίδια μέρα η Απ’ ευθείας Ανάθεση και υπογράφηκε και η σύμβαση συνεργασίας μαζί του. Τάκα-τάκα, μην δεν προλάβουν δηλαδή, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 29 Δεκεμβρίου 2020, λοιπόν πριν φύγει η χρονιά, δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η Πρόσκληση ενδιαφέροντος, που αφορά: ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ «Άσυλο»-ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου»

ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

  • Την επόμενη ημέρα, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, πάρθηκε η απόφαση Δέσμευσης Πίστωσης για: «Ανάληψη και Δέσμευση πίστωσης 6.200,00 € από τον Ε.Φ. 1055 201 , ΑΛΕ 2420989001 για να καλυφθεί η δαπάνη ανάθεσης σε πιστοποιημένο εκτιμητή του προσδιορισμού της αξίας του μισθώματος, που αφορά στη μίσθωση εκτάσεων στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Μυτιλήνης στη νήσο Λέσβο, καθώς και εκτάσεων στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας, νομού Έβρου, για τη δημιουργία Δομών του άρθρου 8 και 10 του ν. 4375/2016»

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΤΗ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

  • Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, δηλαδή παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο Δημόσιο που έτσι και αλλιώς υπολειτουργεί λόγω κορονοϊού αλλά και έχει ημιαργία πάντα λόγω της ημέρας, έγιναν ΔΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Πρώτον:  Η Απ’ ευθείας Ανάθεση στο άτομο (γυναίκα είναι) που αντί 6.200 ευρώ που θα εκτιμήσει όσο ευρώ το στρέμμα θα νοικιαστούν τα χωράφια στο Φυλάκιο Ορεστιάδας για την κατασκευή της νέας δομής λαθρομεταναστών.

ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΤΗ

  • Την ίδια ημέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου 2020, έγινε αυθημερόν και η υπογραφή της Σύμβασης!!! Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε δηλαδή, μην δεν είμαστε έτοιμοι και υπάρξει κανένα εμπόδιο που θα αποτρέψει το “πάγωμα” των διαδικασιών.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΤΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΟ

Ακόμα και αν κάποιος θεωρήσει το συγκεκριμένο θέμα, την επιλογή δηλαδή εκτιμητή για την προσδιορισμού της αξίας του μισθώματος των εκτάσεων στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας, δηλαδή το Φυλάκιο, όλη αυτή η… πρεμούρα και η βιασύνη που δείχνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για να προχωρήσουν όλα τα ζητήματα, φανερώνουν και τις προθέσεις τους.

Κι επιβεβαιώνουν, πως όσα λέει αυτή η πολιτική… ποντικομαμή, ο Νότης Μηταράκης και οι δεσμεύσεις του, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. Γιατί εκτός από το “δούλεμα” που αποδείχθηκε ότι έριχνε (αυτό θέλουμε να πιστεύουμε και όχι τίποτα χειρότερο) στον προνομιακό του συνομιλητή δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, αποδεικνύει ΠΟΣΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ είναι αυτός ο… πολιτικός σαλτιμπάγκος, που πρέπει άμεσα να τον μαζέψει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαφορετικά είναι και ο ίδιος συνυπεύθυνος στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να γίνει στον Έβρο.