Εισβολή στην Ουκρανία – ΥΠΕΞ: Ψεύδεται η ρωσική Πρεσβεία – “Ορθόδοξες» βόμβες, σκότωσαν ορθόδοξους ομογενείς”

Εισβολή στην Ουκρανία – ΥΠΕΞ: Ψεύδεται η ρωσική Πρεσβεία – “Ορθόδοξες» βόμβες, σκότωσαν ορθόδοξους ομογενείς”

Την καταδίκη του υπουργείου Εξωτερικών στις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που κόστισαν τη ζωή σε δέκα Έλληνες ομογενείς, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να σκοτώνονται άμαχοι και επανέλαβε πως σήμερα θα κληθεί για εντονότατο διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Ουκρανία: Δέκα Έλληνες ομογενείς νεκροί από δολοφονικούς Ρωσικούς βομβαρδισμούς – Οργή Μητσοτάκη, υπουργείου Εξωτερικών

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η Αθήνα έχει αποδείξεις πως είναι ψευδή τα όσα επικαλέστηκε χθες η Ρωσική Πρεσβεία. Υπενθυμίζεται ότι η Πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά όπου έπεσαν νεκροί Έλληνες ομογενείς, δεν επιχειρούσαν ρωσικές δυνάμεις.

«Ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς. Να το θυμόμαστε το πράγμα αυτό. Και αυτά που είπε η ρωσική πρεσβεία είναι ψευδείς ειδήσεις. Έχουμε αποδείξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Να θυμίσουμε ότι η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τυς δολοφονικούς βομβαρδισμούς των εισβολέων Ρώσων που στοίχισαν την ζωή σε 10 Έλληνες ομογενείς, ανακοινώνοντας χθες:

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς.
Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές. Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές. Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο», τόνισε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.