Ορεστιάδα: Φυλάκιση 42 μηνών στον ιδιοκτήτη του φαρμακείου Πρωτοκκλησίου για ψευδείς βεβαιώσεις rapid test

Ορεστιάδα: Φυλάκιση 42 μηνών στον ιδιοκτήτη του φαρμακείου Πρωτοκκλησίου για ψευδείς βεβαιώσεις rapid test

Σε 42 μήνες φυλάκιση με αναστολή έως την απόφαση του Εφετείου καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης του Φαρμακείου του Πρωτοκκλησίου του δήμου Σουφλίου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, όπου ολοκληρώθηκε εχθές το απόγευμα η δίκη για τις “ψευδείς βεβαιώσεις” rapid tests.

Συγκεκριμένα, στον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών συνολικά, για την κατηγορία της “υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση” και άλλων 10 μηνών για την κατηγορία της “δωροληψίας κατ’ εξακολουθηση”. Δέκα έξι  από τους υπόλοιπους 20 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της “χρήσης υφαρπαγείσας ψευδούς βεβαίωσης”, ενώ οι υπόλοιποι 4 αθωώθηκαν.

Σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Τόσο ο ιδιοκτήτης του Φαρμακείου όσο και οι άλλοι 16 που καταδικάστηκαν, άσκησαν έφεση αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Η υπόθεση θα τελεσιδικήσει στο Εφετείο Κομοτηνής, όχι ιδιαίτερα σύντομα, αφού αφενός η πλημμεληματική φύση των κατηγοριών αλλά και ο σχετικά πρόσφατος χρόνος τέλεσης των αδικημάτων (Νοέμβριος 2021), δεν καθιστούν άμεσης προτεραιότητας την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αφού δεν υφίσταται και ο κίνδυνος παραγραφής.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας