Διδυμότειχο: Εθελοντικός καθαρισμός απ’ τα μικρά παιδιά στο Παλιούρι, της πλατείας του χωριού

Διδυμότειχο: Εθελοντικός καθαρισμός απ’ τα μικρά παιδιά στο Παλιούρι, της πλατείας του χωριού

Ένα ζευγάρι γάντια, σακούλες σκουπιδιών, όρεξη για εθελοντισμό από τα μικρά παιδιά, που τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν στο Παλιούρι Διδυμοτείχου και η πλατεία του χωριού έγινε καθαρή από σκουπίδια.

Άλλωστε αυτά παίζουν καθημερινά, συνοδευόμενα φυσικά τις περισσότερες φορές από τους γονείς ή τους παππούδες, στον συγκεκριμένο χώρο και ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται μια και έρχονται πολλά παιδιά από τις πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Άλλωστε τα σκουπίδια από τους συγχωριανούς προήλθαν.

Θέλουν λοιπόν καθαρούς όλους τους χώρους της πλατείας αλλά και γενικότερα στο κέντρο του χωριού τους και με την παρότρυνση των γονέων ώστε να γνωρίσουν και να συνηθίσουν στην εθελοντική προσφορά, τα παιδικά χεράκια έβαλαν γάντια, πήραν τις σακούλες και μάζεψαν όλα τα σκουπίδια.

Αν περίμεναν άλλωστε από την δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, με την γνωστή ανικανότητα της, θα είχε… βρωμίσει όλος ο τόπος.

Κρίμα πάντως που δεν μπορούν με εθελοντική προσφορά να αντικαταστήσουν και τα παλιά σκουριασμένα όργανα της παιδικής χαράς στην πλατεία του χωριού. Γιατί όταν οι γονείς προσφέρθηκαν να το κάνουν με δικά τους χρήματα ή την βοήθεια Παλιουριωτών που ζουν εκτός χωριού, τους ξεκαθάρισαν εκ μέρους του δήμου  ότι αυτό απαγορεύεται από το νόμο.