Ελεύθεροι οι δύο δικηγόροι Ορεστιάδας, που συνελήφθησαν χθες για διακίνηση λαθρομεταναστών

Ελεύθεροι οι δύο δικηγόροι Ορεστιάδας, που συνελήφθησαν χθες για διακίνηση λαθρομεταναστών

Ελεύθεροι και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν σήμερα με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δύο δικηγόροι, μία γυναίκα και ένας νεαρός άνδρας, μέλη και οι δυο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, που συνελήφθησαν χθες την Δευτέρα για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Για το θέμα σας ενημέρωσε εδώ και πολλές ώρες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Evros-news.gr, όταν τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ απλά αναδημοσίευαν το δελτίο Τύπου αναφέροντας για σύλληψη δύο ημεδαπών (έτσι αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία στις ανακοινώσεις τους Έλληνες). Οι δύο κατηγορούμενοι δικηγόροι που έχουν μάλιστα και στενή συγγενική σχέση, οδηγήθηκαν χθες αρχικά στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Έτσι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ – Διδυμότειχο: Δυο δικηγόροι απ’ την Ορεστιάδα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, για διακίνηση λαθρομεταναστών στο Πύθιο

Η κατηγορία ήταν “απόπειρα διακίνησης μεταναστών” κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά και πάλι αρκετά “βαριά”. Οι δυο δικηγόροι ισχυρίστηκαν ότι η παρουσία τους στο Πύθιο μαζί με τους 5 Τούρκους και 2 Ιρακινούς ήταν στο πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος τους. Δέχθηκαν δηλαδή τηλεφώνημα να βρεθούν εκεί προκειμένου να τους οδηγήσουν στην Αστυνομία για να παραδοθούν και να υποβάλλουν αίτημα ασύλου.
Προφανώς ο συγκεκριμένος ισχυρισμός έγινε αποδεκτής από Εισαγγελέα και Ανακριτή και αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας (επειδή είναι δικηγόροι), αν παραπεμφθούν τελικά σε δίκη, η οποία θα διεξαχθεί στο Εφετείο της Κομοτηνής, λόγω της ιδιότητας τους.