ΒΙΝΤΕΟ: Ο Σύλλογος Θρακιωτών Βρυξελλών πρωταγωνιστής σε εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου και την Παναγία

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Σύλλογος Θρακιωτών Βρυξελλών πρωταγωνιστής σε εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου και την Παναγία

Πρωταγωνιστής σε εκδήλωση που διοργανώθηκε την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, ήταν ο εξαιρετικά δραστήριος Σύλλογος Θρακιωτών Βρυξελλών, που συμμετείχε με το χορευτικό του συγκρότημα και καταχειροκροτήθηκε.

Την εκδήλωση με τίτλο: “Η Παναγία των ύμνων. Ύμνοι, χοροί και τραγούδια προς την Θεοτόκο”, διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολης Βελγίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο.

Συμμετείχαν ως συντελεστές:

Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής “Άγιος Ιλάριος” της Ι.Μ.Βελγίου

Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών

Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών

Σύλλογος Θρακιωτών Βρυξελλών

Σύλλογος Κρητών Βελγίου

Σύλλογος Ποντίων Βρυξελλών

Ελληνικό Κέντρο Βρυξελλών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Βρυξέλλες: Θρακιώτικα χτύπησε και… ντύθηκε σήμερα η “καρδιά” της Ευρώπης, σε μια συγκινητική εκδήλωση (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Το χορευτικό του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών εντυπωσίασε παρουσιάζοντας αρχικά έναν συγκαθιστό (“Γω στα ξένα περπατούσα”) και στη συνέχεια έναν εκπληκτικό ζωναράδικο.

Ακολούθησε μια μπαϊντούσκα με όλο τον κόσμο στην κατάμεστη αίθουσα να καταχειροκροτεί τα παιδιά του συλλόγου για την εμφάνιση τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλλαν όλοι οι παραβρισκόμενοι και με την ελληνική σημαία να δεσπόζει και να ανεμίζει από ένα μέλος του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Κώστα Μπαμπατζίκη, τον Αντιπρόεδρο Στέφανο Τεμπελάκη και όλα τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών αλλά και όλους τους ανθρώπους του, για την σπουδαία δουλειά που κάνουν διαχρονικά. διατηρώντας τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις της Θράκης και της Ελλάδας στο Βέλγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Μπαμπατζίκης-Τεμπελάκης: “Οι Βέλγοι μας τίμησαν, ντύνοντας Θρακιώτη το άγαλμα-σύμβολο των Βρυξελλών” (ΒΙΝΤΕΟ)