Μητσοτάκης: Χρίσμα και στήριξη στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ο Πρωθυπουργός – Μέτιος: “Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη”

Μητσοτάκης: Χρίσμα και στήριξη στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ο Πρωθυπουργός – Μέτιος: “Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη”

Το χρίσμα και την στήριξη του στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στην Αλεξανδρούπολη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Πετρακόπουλου από το inkomotini.news, όχι μόνο εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στην υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023, αλλά και την εμπιστοσύνη του. Όπως σημείωσε έχει πολύ καλή άποψη και εξαιρετική σχέση με τον Χρήστο Μέτιο για τον οποίο πιστεύει ότι έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια

Η ερώτηση στον Πρωθυπουργό ήταν:

“Κύριε Πρόεδρε, καλημέρα σας. Τον Οκτώβριο του 2018 δίνατε χρίσμα και στήριξη στο πρόσωπο και στην υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Μέτιου, ο οποίος μερικούς μήνες κατόπιν, τον Μάιο του ’19, κέρδισε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις περιφερειακές εκλογές.

Ο ίδιος πριν 1,5 περίπου μήνα ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος. Παρέχετε και εσείς ξανά χρίσμα και στήριξη στο πρόσωπο και την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστου Μέτιου; Ευχαριστώ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ναι. Είναι ορισμένες απαντήσεις οι οποίες είναι μονοσύλλαβες. Έχω πολύ καλή άποψη και εξαιρετική σχέση με τον Χρήστο Μέτιο. Πιστεύω ότι έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια. Και θα απολαμβάνει της στήριξής μας στις επόμενες περιφερειακές εκλογές”.

Μέτιος: Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την

εμπιστοσύνη και την στήριξη της υποψηφιότητας μου

Με δήλωση του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος αναφορικά με τη στήριξη της υποψηφιότητάς του ως Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη του δηλώνοντας:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη της υποψηφιότητάς μου ως Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.
Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, της μεγαλύτερης παράταξης της χώρας, μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για τη συνέχιση του έργου που παράγουμε ήδη για τον τόπο και τους πολίτες της Περιφέρειάς μας.
Ένα έργο αναπτυξιακό, με κοινωνικό πρόσημο, που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με τρόπο συστηματικό και μεθοδικό, και το οποίο αθροίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την περιοχή μας.
Για μια Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που αξιοποιεί τα μεγάλα της πλεονεκτήματα, που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ευρύτερη γειτονιά της, που αποτελεί προορισμό για ανθρώπους και επιχειρήσεις.
Για μια Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που παράγει, αναπτύσσεται και ευημερεί”.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ