Στη Δημοτική Αγορά θα στεγαστεί για τα επόμενα χρόνια το Δημαρχείο Διδυμοτείχου

Στη Δημοτική Αγορά θα στεγαστεί για τα επόμενα χρόνια το Δημαρχείο Διδυμοτείχου

Την  μεταφορά του Δημαρχείου Διδυμοτείχου στην Δημοτική Αγορά της πόλης, εκεί όπου στεγάζονταν και παλαιότερα (επί δημαρχίας Γιάννη Βασιλόπουλου), ανακοίνωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Από την στιγμή που το κτίριο του Δημαρχείου παραχωρήθηκε με ομόφωνη απόφαση  του Δ.Σ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την προσωρινή στέγαση του Τμήματος Ψυχολογίας όπως είπε  στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  ο κ. Χατζηγιάννογλου, επιλέχθηκε αυτή η λύση αφού ο νέος χώρος βρίσκεται  σε κεντρικό σημείο της πόλης εκεί που σήμερα διεξάγεται η λαϊκή αγορά.

Υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ των κτιρίων που έχει στη δικαιοδοσία του ο Δήμος όπως τόνισε, αυτό κρίθηκε το καταλληλότερο, που με τις ανάλογες παρεμβάσεις και διαρρυθμίσεις θα μπορέσει να στεγάσει τους περίπου  30 υπαλλήλους του Δήμου.

Η έρευνα σε άλλα κτίρια χρονικά και γραφειοκρατικά θα έθετε σε κίνδυνο την όλη διαδικασία, γι’ αυτό επιλέχθηκε ο πρώτος όροφος της σκεπαστής αγοράς της πόλης . Όπως έγραψε το Evros-news.gr,άλλα κτίρια που είχαν εξεταστεί ήταν το πρώην κτίριο της Εφορίας όπου τώρα στεγάζεται η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου και το πρώην Δημαρχείο Μεταξάδων, αλλά και το Επαρχείο που βρίσκεται απέναντι από την Δημοτική Αγορά και χώροι του επίσης θα χρησιμοποιηθούν για στέγαση υπρεσιών του δήμου Διδυμοτείχου.

Αυτό που ακολουθεί είναι η λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων και η εκπόνηση μικρών μελετών ώστε να ακολουθήσουν ο παρεμβάσεις και οι μεταβολές στο νέο χώρο για την στέγαση των αναγκών των υπηρεσιών και κατ’ επέκταση για την  απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών .

Στην προκειμένη περίπτωση και λόγω των στενών χρονικών ορίων δεν θα ακολουθηθεί η διαγωνιστική διαδικασία αλλά η δυνατότητα που δίνεται των άμεσων  αποφάσεων, μια ευχέρεια που δίνουν περιπτώσεις έκτακτες όπως αυτή  που έχει να κάνει με απόφαση Υπουργείου η Πανεπιστημίου.

Ζητήθηκε ακόμη  από τον ίδιο η διευκόλυνση από το Πανεπιστήμιο,  χρήσης  της  αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου για τις συνεδριάσεις όπως επίσης  το αρχείο του Δήμου να παραμείνει  στον υπάρχοντα χώρο αφού είναι δύσκολο να μεταφερθεί κάπου αλλού.

Το Μάιο σύμφωνα με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου θα πρέπει να έχει αδειάσει ο χώρος και να έχει γίνει η μεταφορά προσωπικού και του ανάλογου εξοπλισμού .

Με μικρό ενθουσιασμό οι υπάλληλοι αποδέχθηκαν την απόφαση μεταφοράς τους χωρίς κάποιος να αρνηθεί αφού όπως δήλωσαν αυτό γίνεται για το καλό της πόλης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας