Θάνος Λούδος: Ο πετυχημένος και νεότερος δημοπράτης, εκτιμητής πολύτιμων αντικειμένων είναι απ’ το Τυχερό Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Θάνος Λούδος: Ο πετυχημένος και νεότερος δημοπράτης, εκτιμητής πολύτιμων αντικειμένων είναι απ’ το Τυχερό Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην δημοφιλή εκπομπή του ΑΝΤ1 «The 2Night Show», ο Γρηγόρης Αρναούτογλου  καλωσόρισε τον Θάνο Λούδο, τον επιτυχημένο δημοπράτη και εκτιμητή πολύτιμων αντικειμένων, το νεότερο εκτιμητή στην Ελλάδα και ιδιοκτήτη οίκου δημοπρασιών, που κατάγεται από το Τυχερό Έβρου.

*

Μάλιστα παρουσιάζοντας τον ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ανέφερε ότι κατάγεται από το Τυχερό Έβρου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, την ίδια στιγμή προβάλλονταν πλάνα από το χωριό του δήμου Σουφλίου με την πανέμορφη λίμνη και τόσο ο παρουσιαστής της δημοφιλούς εκπομπής του ΑΝΤ1 όσο και ο συντοπίτης μας Θάνος Λούδος έκαναν αποθεωτικά σχόλια για την περιοχή και όλο το νομό Έβρου, προτρέποντας τον κόσμο να τον ε1πισκεφθεί τουριστικά.

Αρναούτογλου: “Είσαι ένας τυχερός άνθρωπος γιατί είσαι από το Τυχερό Έβρου”

Λούδος: “Σωστά, από το Τυχερό Έβρου”

Αρναούτογλου: “Οπότε, είναι ένα υπέροχο μέρος, έχω πάει, έχω κάνει γυρίσματα εκεί με τον Όμορφο Κόσμο”.

Λούδος: “Το ξέρω”.

Αρναούτολγλου: “Το ξέρεις; Ήσουνα μικρός βέβαια τότε εσύ πολύ, πριν από καμιά 20αριά, 25 χρόνια. Τον αγαπώ τον Έβρο. Το λέω και στον κόσμο. Σας παρακαλώ κανονίστε να πάτε μια εκδρομή στον Έβρο. Επειδή πολλά πράγματα δεν διαφημίζονται σαν τουριστικοί προορισμοί, δεν σημαίνει ότι δεν είναι. Είναι μαγικός ο Έβρος. Να πάτε στο ποτάμι, να πάτε βόλτα να δείτε το δάσος εκεί πέρα, πως το λένε..”

Λούδος: “Της Δαδιάς. Ο Έβρος έχει μια άγρια ομορφιά. Είναι ένα όνειρο. Μπορεί κάποιος να πάει ένα Σαββατοκύριακο, να περάσει πολύ όμορφα και χωρίς πολλά χρήματα. Είναι σημαντικό αυτό να το λέμε”. 

Αρναούτογλου: “Όνειρο. Είναι άδικο να ταξιδεύετε αλλού όταν υπάρχουν τέτοια όμορφα μέρη”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΛΟΥΔΟΥ-ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Μίλησε για το ξεκίνημα και την καριέρα του

Ο πετυχημένος συντοπίτης μας δημοπράτης και κορυφαίος εκτιμητής πολύτιμων αντικειμένων, μίλησε για την καριέρα του στον χώρο, εξήγησε πώς «γεννήθηκε» η αγάπη του για την αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων και μοιράστηκε την τηλεοπτική του εμπειρία, ως εκτιμητής στο «Cash or Trash».

«Είναι σαν να με επέλεξε αυτή η δουλειά. Ήμουν στο Λονδίνο, είχα επισκεφτεί τον αδελφό μου, ο οποίος τότε σπούδαζε εκεί και δούλευε και περνάμε έξω από την Wall Street, βλέπω τον οίκο Shotheby’s και μπήκα μέσα από περιέργεια αφού πρώτα ρώτησα τον πορτιέρη που υπήρχε εκεί για να λάβω την απάντηση “Οι πόρτες μας όπως και οι δημοπρασίες μας είναι ανοιχτές για όλους”. Βλέπω ένα μεγάλο τραπέζι – μιλάμε για το 2013, τότε δεν υπήρχε το ίντερνετ – με σειρά ανθρώπων στα τηλέφωνα, υπήρχε αδρεναλίνη και ερωτεύτηκα αυτή τη δουλειά.

Πόσο εκτίμησε το πιο ακριβό αντικείμενο στην Ελλάδα;

«Για να μην πέσεις θύμα πλάνης, είναι σημαντικό ποιος είναι ο άνθρωπος που φέρνει το αντικείμενο για δημοπρασία. Εμείς γνωρίζουμε πάνω κάτω τους περισσότερους γιατί η αγορά είναι μικρή στην Ελλάδα, οπότε προσέχουμε το ίδιο το αντικείμενο “τι λέει, αν μας μιλάει”, αλλά ο καθορισμός σε αντικείμενα που είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες είναι δύσκολος. Ξεκίνησα το 2013 με 50 ευρώ, ήμουν δεύτερο έτος στο Πανεπιστήμιο στο Οικονομικό στο Αριστοτέλειο και ήταν μια διαδικασία μάθησης, αγόραζα και πουλούσα. Είχα ένα ρολόι τσέπης που το πήρα 50 λίρες και το πούλησα σε κάποιον γνωστό 150 ευρώ. Είχα πάει σε μια έκθεση τέχνης και ζήτησα να γίνω εθελοντής για να μάθω.

Δεν έχω αφήσει δημοπρασία και μάρκετ που δεν έχω πάει στην Αγγλία. Η Αγγλία και η Γαλλία είναι το κέντρο της Ευρώπης των δημοπρασιών. Στην Ελλάδα έχω εκτιμήσει αντικείμενο που η αξία του ήταν επταψήφιος αριθμός. Δηλαδή πηγαίνουμε από ένα εκατομμύριο και πάνω. Ήταν έργο τέχνης ξένου καλλιτέχνη, το οποίο στη συνέχεια έφυγε στο εξωτερικό. Το ήξερε ο άνθρωπος που το είχε, απλά λόγω της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό μου ανέλαβα εγώ κάποιες επικοινωνίες για να πάει το έργο εκεί που έπρεπε να πάει γιατί στην Ελλάδα δεν μπορούσαμε να το διαχειριστούμε εμείς. Υπάρχουν Έλληνες συλλέκτες που μπορούν να αγοράσουν ένα τέτοιο έργο απλά θεωρούσα πως η αγορά εκείνη την περίοδο της Αγγλίας ήταν καλύτερη για τους ανθρώπους που το πουλούσαν» επισήμανε και διευκρίνισε ότι ο ίδιος ως δημοπράτης παίρνει δύο προμήθειες, μία από τον πωλητή και μία από τον αγοραστή, οι οποίες είναι fix, προκαθορισμένες ανεξάρτητα από την τιμή που θα πιάσει τελικά το αντικείμενο.