Αλεξανδρούπολη: Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ: Αραία, αραία μαζεύτηκαν καμιά…ογδανταρέα

Αλεξανδρούπολη: Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ: Αραία, αραία μαζεύτηκαν καμιά…ογδανταρέα

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε στην πλατεία Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, το απόγευμα της Κυριακής, η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Κύριλλο   Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από τις φωτογραφίες που το ίδιο το ΚΚΕ Έβρου έστειλε στο κομματικό του δημοσιογραφικό όργανο 902.gr, αραία, αραία μαζεύτηκαν καμιά… ογδόμνταρέα, υια να παραφράσουμε μια έκφραση ππυ συχνά χρησιμοποιείται για τις συγκεντρώσεις του συγκεκριμένου κόμματος, επειδή παρατάσσονται διασκορπισμένοι για να δείχνουν πολλοί. Άλλωστε και στην παραλιακή όλο και κάποιος… περίεργος θα στεκόταν να ακούσει όσα έλεγαν οι ομιλητές.

Ση συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Έβρου του Κόμματος, Βάνα Δινδίνη, Χρήστος Κουγιουμτζής, Χρήστος Παπαδαμάκης, Σωτηρία Μαραγκοζάκη, Σάββας Δευτεραίος και Τριαντάφυλλος Φωτιάδηςαπό τους οποίους οι τρεις τελευταίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Κ. Παπασταύρου, στις εκλογές δεν αποφασίζει ο λαός ποια πολιτική θα εφαρμοστεί καθώς αυτή είναι δεδομένη και είναι αντιλαϊκή. Αντίθετα, ο λαός καλείται να αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός που θα την εφαρμόσει, με ποια κόμματα και με ποιες συνεργασίες. «Στις εκλογές δεν συμφέρει τον λαό, τους εργαζόμενους να δώσουν δύναμη στα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά συμφέρει να είναι όσο πιο πολύ δυνατός αυτός που θα είναι απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή κυβέρνηση την επόμενη ημέρα», σημείωσε.

Ο Σάββας Δευτεραίος, με τη σειρά του, που εκτός από υποψήφιος βουλευτής θα είναι στη συνέχεια και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ανέφερε πως το  ΚΚΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε εκείνους που «δεν πάει το χέρι τους» σε κανέναν από τους δοκιμασμένους ως σήμερα σωτήρες και καλεί τους νέους που ψηφίζουν πρώτη φορά και θέλουν μέσα από την ψήφο τους να δείξουν την οργή τους.

«Σε όλους αυτούς λέμε: Τώρα είναι η ώρα να κάνουν την έκπληξη. Να μη διστάσουν και να συμπορευθούν με το ΚΚΕ. Στην κάλπη την 21η Μαΐου  αλλά και τους δρόμους του αγώνα από τις 22 του μήνα», είπε και μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

Νωρίτερα, η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη, η οποία χρησιμοποίησε τις γνωστές εκφράσεις που μόνο οι κομμουνιστές καταλαβαίνουν τι ήθελε να πει, αφού τόνισε χαρακτηριστικά πως «χωρίς το ΚΚΕ υπάρχουν μόνο αναπάντητα, ζοφερά γιατί, που χάσκουν σαν τις τρύπες στα πουκάμισα της ανιδιοτέλειας χιλιάδων εκτελεσμένων κομμουνιστών και απαντούν πως έφτασε η ώρα, ωρίμασε ο καιρός για ζώντες και νεκρούς αγωνιστές. Οι νεκροζώντανοι ταριχευτές του καπιταλισμού ξεμείνανε ήδη από φορμόλη”.

Τέλος, χαιρετισμό στην συγκέντρωση απηύθυνε και ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, εν αποστρατεία αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και υποψήφιος βουλευτής Έβρου, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα στης μετατροπής της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ.