Σουφλί: Υπογράφηκε η σύμβαση 2,3 εκατ.€, αντικατάστασης του απαρχαιωμένου (από αμιαντοσωλήνες) δικτύου ύδρευσης  Ιτέας-Τυχερού

Σουφλί: Υπογράφηκε η σύμβαση 2,3 εκατ.€, αντικατάστασης του απαρχαιωμένου (από αμιαντοσωλήνες) δικτύου ύδρευσης Ιτέας-Τυχερού

-Μετά από 60 και πλέον χρόνια, αντικαθίστανται οι επικίνδυνοι αμιαντοσωλήνες σε μήκος 17 χλμ,, του δικτύου Ιτέας-Τυχερού, από την δημοτική αρχή Καλακίκου

Υπογράφηκε η σύμβαση από τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο και του ανάδοχο Λασκαράκη Γεώργιο, για το έργο με τίτλο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΙΤΕΑΣ ΕΩΣ ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΥΧΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 2.320.000€ χωρίς Φ.Π.Α..

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 60 χρόνια, προκειμένου να αποκατασταθεί το απαρχαιωμένο και επικίνδυνο δίκτυο ύδρευσης Ιτέας-Τυχερού, πάνω των 17 χιλιομέτρων, που είναι από αμιαντοσωλήνες. Είχε κατασκευαστεί το 1960 και χρειάστηκε να έρθει η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου, για να αντικαταστήσει τους επικίνδυνους αμιαντοσωλήνες και μαζί με τα άλλα συνοδευτικά έργα να δώσει λύση σε ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα του δήμου Σουφλίου.

Με το συγκεκριμένο έργο, θα αντικατασταθεί ο υφιστάμενος καταθλιπτικός αγωγός ύδρευσης (από αμιαντοσωλήνες) που συνδέει το αντλιοστάσιο υδρευτικής γεώτρησης στην περιοχή ΙΤΕΑΣ με τον υφιστάμενο μεριστή στο ύψωμα Θυμαριάς, από νέο δίκτυο με όδευση που θα ακολουθεί την υφιστάμενη οδοποιία.

Ταυτόχρονα θα εξοπλισθεί δομικά και μηχανολογικά η γεώτρηση ΙΤΕΑΣ η οποία αποτελείται από ζεύγος αλληλοκαλυπτόμενων γεωτρήσεων που τροφοδοτούν το εν λόγω δίκτυο.

Το νέο δίκτυο, συνολικού μήκους περίπου 17,06 km, θα είναι από σωλήνες πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE) 3ης γενιάς και αντοχής 16 ατμοσφαιρών.

Η επιλογή της αντικατάστασης των επί πολλών ετών απαρχαιωμένων και προβληματικών υποδομών  και συνάμα η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών του Δήμου Σουφλίου συνεχίζεται μεθοδικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Σουφλίου, αξιοποιεί  κάθε δυνατό  χρηματοδοτικό εργαλείο.