Έβρος: Νέες συλλήψεις διακινητών σε Σουφλί, Ορεστιάδα και ενός που ήρθε να.. φορτώσει

Έβρος: Νέες συλλήψεις διακινητών σε Σουφλί, Ορεστιάδα και ενός που ήρθε να.. φορτώσει

Τέσσερις νέες συλλήψεις αλλοδαπών διακινητών, αλλά και ενός που ήρθε με κλεμένο αυτοκίνητο στην περιοχή μας για να… φορτώσει λαθρομετανάστες, είχαμε πρ

Συνελήφθησαν  σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) λαθρομετανάστες.

 Στη δεύτερη περίπτωση,  σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τρεις διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν από κοινού παράνομα στην ενδοχώρα συνολικά έντεκα (11)  μετανάστες.λαθρομετανάστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις  υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας.

Επίσης, συνελήφθη την 17-8-2023 το απόγευμα σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να επιβιβάζεται σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε δηλωθεί υπεξαίρεση την 17-08-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ επιπλέον έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 17-8-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα το οποίο αποδόθηκε στον δικαιούχο του, καθώς επίσης και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.