Αγρότες του Έβρου: Αποκλεισμένα εδώ και ώρες τα Τελωνεία Κήπων, Ορμενίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγρότες του Έβρου: Αποκλεισμένα εδώ και ώρες τα Τελωνεία Κήπων, Ορμενίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους  προχώρησαν μετά το μεσημέρι οι αγρίτες του Έβρου, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των συναδέρφων τους στην Αθήνα, με την παρουσία των τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή. 

Στο τελωνείο Κήπων οι αγρότες της περιοχής Αλεξανδρούπολης και Τυχερού, γενικότερα του νοτίου Έβρου, από τις 3 το μεσημέρι και μέχρι τώρα, προχώρησαν άλλη μια φορά στον αποκλεισμό των φορτηγών που έρχονται ή πηγαίνουν προς την Τουρκία. Παραμένει ανοιχτός ο δρόμος για τα Ι.Χ. και τα λεωφορεία, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, αλλά φυσικά στο μλκόκο υπάρχει μαχητική, αγωνιστική διάθεση

Στο Τελωνείο Ορμενίου έφτασαν περίπου την ίδια χρονική στιγμή με τρακτέρ και αγροτκά αυτοκίνητα από το μπλόκο των Καστανεών αλλά και τα γύρω χωριά, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, αγρότες και πολίτες. Ανάμεσα τους και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, γυναίκες κρατώντας πανό διαμαρτυρίας και ελληνικές σημαίες. Απέκλεισαν το Τελωνείο και δεν επιτρέπουν την είσοδο από Βουλγαρία αλλά και την έξοδο φορτηγών, ενώ κανονικά περνούν τα Ι.Χ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έξι τρακτέρ απ’ τον Έβρο σήμερα στο Σύνταγμα – Αποκλεισμός απ’ τους Εβρίτες Τελωνείων Κήπων, Ορμενίου

Και εκεί παραμένουν οι αγρίτες του βορείιυ Έβρου, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας το συλλαλητήριο των συναδέρφων τους από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν έξω από την Βουλή, για να διατρανώσουν την αγωνία τυς και να απαιτήσυν τα αυτονόητα από την Κυβέρνηση.