Αλεξανδρούπολη: Δεν δόθηκε χρονική παράταση στην εταιρεία SOLIS για την κατασκευή του Λυκείου Φερών

Αλεξανδρούπολη: Δεν δόθηκε χρονική παράταση στην εταιρεία SOLIS για την κατασκευή του Λυκείου Φερών

Δεν δόθηκε παράταση περίπου δύο μηνών (67 ημερών) στην εταιρεία SOLIS που κατασκευάζει το έργο του Λυκείου Φερών, από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου  Αλεξανδρούπολης.

Κατά την συνεδρίαση της 18ης Αυγούστου,  εξετάστηκε το αίτημα της αναδόχου εταιρείας που υποβλήθηκε στις /28-07-2020 εντός προθεσμίας αίτημα χορήγησης παράτασης της συμβατικής προθεσμίας του έργου. Σύμφωνα με την αρχική σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΕΡΩΝ» με την ανάδοχο εταιρεία «SOLIS A.E.» η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 24 μήνες, ήτοι ως τις 08-02-2021.

Ο ανάδοχος υπέβαλε αίτημα παράτασης, η ειδική υπηρεσία διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και
Θράκης, με το υπ’ αρίθμ. 4039/13-08-2020 έγγραφό της, διατύπωσε θετική γνώμη για τη χορήγηση παράτασης στο εν λόγω έργων.
Έχοντας υπόψη την εμπρόθεσμη υποβολή του αιτήματος για χορήγηση παράτασης , η τεχνική υπηρεσία εισηγήθηκε τη χορήγηση παράτασης εξήντα επτά -67- ημερών δηλαδή μέχρι την 16η Απριλίου 2021, σύμφωνα με τo άρθ. 147 του Ν4412/16. Όμως ο δήμαρχος  Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Ζαμπούκης πρότεινε τη μη
χορήγηση παράτασης προθεσμίας κατασκευής του παραπάνω έργου, επικαλούμενος μετά την πρόσφατη αυτοπρόσωπη επίσκεψή του, την επιβεβαίωση της εταιρείας, ότι θα είναι εντός της προθεσμίας η υλοποίηση αυτού. Έτσι με ψήφους 7 υπέρ και δύο κατά (Λαμπάκης, Γερακόπουλος), αποφασίστηκε η μη χορήγηση της εισηγούμενης παράτασης προθεσμίας κατασκευής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΕΡΩΝ », για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΦΕΡΩΝ