Πέφτουν οι υπογραφές αύριο για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Υ Αλεξανδρούπολης

Πέφτουν οι υπογραφές αύριο για την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Υ Αλεξανδρούπολης

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή ενός έργου σημαντικής σημασίας που αφορά την Αλεξανδρούπολη, αρχίζει σήμερα με την υπογραφή σύμβασης για την «Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης”.

Αύριο Παρασκευή στις 11.00 π.μ. στο γραφείο δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, θα υπογραφεί η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης» προϋπολογισμού 5.432.473,55 ευρώ, από τον Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ ΚΑΙ δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της κατασκευάστριας εταιρείας “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε” Διονύση Γεωργόπουλο, παρουσία φυσικά του κ.Λαμπάκη.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν αυτή που κέρδισε τον διαγωνισμό για τον Χ.ΥΤ..Υ, η κατασκευή του οποίου σίγουρα θα δώσει σημαντικές λύσεις στο θέμα των σκουπιδιών και όταν ξεκινήσει η λειτουργία του θα σταματήσει η αναγκαστική μεταφορά τους στον ΧΥΤΥ Κομοτηνής. Κάτι που επιβαρύνει οικονομικά τον δήμο Αλεξανδρούπολης και αυτό μετακυλίεται οικονομικά στους δημότες μέσω των δημοτικών τελών.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι η εταιρεία “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε” του κ.Γεωργόπουλου, είναι μία από τις δύο που μεττέχουν στον δημόσιο διεθνή δημόσιο διαγωνισμό (μαζί με την ΘΑΛΗΣ) για την κατασκευή και της ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων) που θα κατασκευαστεί επίσης στην Αλεξανδρούπολη.