Αποχή Τετάρτη ως Παρασκευή και οι δικηγόροι του Έβρου λόγω ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής

Αποχή Τετάρτη ως Παρασκευή και οι δικηγόροι του Έβρου λόγω ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής

Αποχή από αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ως την Παρασκευή 8 του μήνα, πραγματοποιούν και οι δικηγόροι του Έβρου μαζί με τους συναδέρφους τους όλων των νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αντιδρώντας στην ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής.

Οι δικηγορικοί σύλλογοι των 5 νομών της Περιφέρειας, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για την απόφαση της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ιδρυθεί άλλη μια Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κάτι που υποβαθμίζει την υπάρχουσα Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δημιουργεί κινδύνους συρρίκνωσης της στα επόμενα χρόνια.

Χθες υπήρξε σύσκεψη των εμπλεκόμενων και ενδιαφερόμενων φορέων ώστε να καθοριστεί και να προγραμματιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων. Σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων από όλη τη Θράκη, αλλά και Καβάλα, Σέρρες,  ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και άλλοι. Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αδιαφόρησαν και δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους τις ενστάσεις, απόψεις και αντιδράσεις του ΔΠΘ, προχωρώντας σε μια λανθασμένη απόφαση που θα προκαλέσει ζημιά σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο βρίσκεται σε μια νευραλγική και ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας και το οποίο αντί να ενισχυθεί, υποβαθμίζεται.