Αυτός ο τραγέλαφος στην Περιφέρεια που εκθέτει και κάνει κακό στη Ν.Δ πρέπει να τελειώσει

Αυτός ο τραγέλαφος στην Περιφέρεια που εκθέτει και κάνει κακό στη Ν.Δ πρέπει να τελειώσει

Μια ακόμη πράξη του… τραγέλαφου που παρακολουθούμε στην προεκλογική περίοδο με τις υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρακολουθήσαμε χθες, με την ανακοίνωση του ονόματος και το λογότυπου απ’ τον Δημήτρη Πέτροβιτς.

Ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, που είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος, παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού του “Νέα Περιφέρεια”, το οποίο ξεκάθαρα παραπέμπει σε… Νέα Δημοκρατία, αφού και τα χρώματα του λογότυπου είναι μπλε και άσπρο. Όπως μάλιστα παρατήρησε ένας φίλος, μόνο ο παραδοσιακός… πυρσός έλειπε από αυτό, για να είναι φανερό ότι ο κ.Πέτροβιτς θέλησε να δείξει πως και αυτός ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί καλά είναι τα λόγια, περί ανεξάρτητου, ακομμάτιστου συνδυασμού και μόνο το καλό της Περιφέρειας είναι αυτό που έχει στόχο και δεν θέλει στήριξη των κομμάτων, αλλά είναι γνωστό ότι ο Δημήτρης Πέτροβιτς είχε βάλει… λυτούς και δεμένους, μήπως και εξασφαλίσει αυτός την επίσημη στήριξη της Ν.Δ και όχι ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, αυτός ποντάροντας στον κουμπάρο του Νικήτα Κακλαμάνη που είναι επικεφαλής της επιτροπής του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και στον στενό του φίλο Νίκο Βαφειάδη, ο οποίος αποτελεί αναπληρωτή γραμματέα στην Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όμως και οι δυο τους…  δεν κατάφεραν να τον επιβάλλουν, μια και η απόφαση του κόμματος και προσωπικά του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν να δοθεί το χρίσμα στον Χρήστο Μέτιο.

Από κει και πέρα όμως, άρχισε το… πάρτι και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από τους άλλους υποψήφιους για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, δημιουργήθηκε μια τεράστια σύγχυση και μπέρδεμα στον κόσμο και εννοούμε στους ψηφοφόρους και φίλους της Ν.Δ, που δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς ισχύει. Βλέπουν για παράδειγμα τον κ.Τοψίδη, να εμφανίζεται στις κοπές πίτας όλων των ΝΟΔΕ της Περιφέρειας, προφανώς καλεσμένος και όχι μόνος του, αν και η υποψηφιότητα του είναι “αντάρτικη”(όπως και του κ.Πέτροβιτς) κόντρα στην επίσημη του κόμματος. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να φωτογραφίζεται με τον πρώην Πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να… επικοινωνεί την συγκεκριμένη φωτογραφία, όπως και αυτές με τους Μανώλη Κεφαλογιάννη και Κώστα Καραμανλή.

Σε όλα αυτά που συμβαίνουν καιρό τώρα, τα στελέχη της Ν.Δ από τα κεντρικά της οδού Πειραιώς, απλά παρακολουθούν ως θεατές. Με αποτέλεσμα ο… τραγέλαφος να επιτείνει την σύγχυση στον κόσμο που δεν ξέρει τι ακριβώς ισχύει και φυσικά την συγκεκριμένη αδράνεια την… εκμεταλλεύονται όσοι δεν έχουν πάρει την επίσημη στήριξη. “Μπορεί να πήρε το χρίσμα ο Μέτιος, αλλά δεν έχει πρόβλημα ούτε με την δική μου υποψηφιότητα το κόμμα. Είδατε να πάρει θέση εναντίον μου, να βγάλει κάποια ανακοίνωση ή να με διαγράψει”, μαθαίνω ότι απαντούν όχι μόνο οι Τοψίδης, Πέτροβιτς, αλλά και τα στελέχη τους. Αυτά απαντούν στους Νεοδημοκράτες του Έβρου και των άλλων νομών και οι δήμαρχοι που στηρίζουν τον έναν ή τον άλλον, όταν η φυσιολογική παρατήρηση είναι γιατί δεν στηρίζουν τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος που είναι ο Χρήστος Μέτιος.

Γι’ αυτό λοιπόν, στον Έβρο οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δηλώνουν υπέρμαχοι του Τοψίδη ή στην Καβάλα ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ.Δράκος να τον καλεί στην κοπή της πίτας,.,, αβαντάροντας τον. Στο συγκεκριμένο νομό μάλιστα, υπάρχουν και βουλευτές που λόγω της προσωπικής τους κόντρας με τον πρώην υπεύθυνο Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Μακάριο Λαζαρίδη που θα είναι υποψήφιος, κάνουν… παιχνίδι με τον Τοψίδη απροκάλυπτα.

Όλη αυτή η αδράνεια, η απλή παρακολούθηση της κατάστασης και η έλλειψη αντίδρασης, μεγαλώνει όμως συνέχεια τα προβλήματα και αν δεν ξεκαθαρίσει σε κεντρικό επίπεδο, είναι σίγουρο πως η Ν.Δ θα την… πληρώσει στο τέλος. Παράλληλα, μόνο “εικόνα” κόμματος που ετοιμάζεται να κυβερνήσει δεν δείχνει, αφού ο καθένας κάνει ότι θέλει και… χρησιμοποιεί το όνομα της, παρ’ ότι η προσωπική απόφαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να δοθεί η επίσημη στήριξη στο νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Αν αυτός χάσει, θα είναι και προσωπική ήττα του Προέδρου και φυσικά του κόμματος. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνουν κι αφήνει να διαιωνίζεται η αβεβαιότητα, δικό τους θέμα και πρόβλημα.