Ορεστιάδα: Εκτελωνίστηκε το ειδικό λεωφορείο για τα άτομα ΑΜΕΑ. Περιμένουν τον δήμο να το παραλάβει

Ορεστιάδα: Εκτελωνίστηκε το ειδικό λεωφορείο για τα άτομα ΑΜΕΑ. Περιμένουν τον δήμο να το παραλάβει

Επιτέλους, εκτελωνίστηκε μετά από πολύμηνες προσπάθειες και με την βοήθεια και κινητοποίηση πολλών ανθρώπων, το ειδικό λεωφορείο για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία του ΚΔΑΠΜΕΑ  του δήμου Ορεστιάδας και περιμένει πλέον το δήμο να το παραλάβει ως ΔΩΡΕΑ και να το χρησιμοποιεί για την άνετη εξυπηρέτηση τους.

Το χαρμόσυνο αυτό μήνυμα ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Γκαϊδατζή, η οποία ως Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου « ΑΗΤΟΣ» Μ. Δοξιπάρας πρωτοστάτησε στην πραγματοποίηση της φιλανθρωπικής συναυλίας με την Πέγκυ Ζήνα που διοργανώθηκε τον Μάρτιο του 2017 και χάρη στα έσοδα της αποκτήθηκε το συγκεκριμένο ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.

Το θέμα παρέμενε σε εκκρεμότητα, αφού απαιτούνταν αρκετές χιλιάδες ευρώ και για τον εκτελωνισμό του λεωφορείου, η κ.Γκαϊδατζή “πλήρωσε” αυτή την συνεχή προσπάθεια της για εθελοντική προσφορά με αποχώρηση από την δημοτική παράταξη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος επικαλούμενος γραφειοκρατικούς λόγους και εμπόδια αρνήθηκε να βοηθήσει στον εκτελωνισμό. Μάλιστα σε δημοτικά συμβούλια επιτέθηκε τόσο στην μέχρι τότε εκλεγμένη με τον ίδιο σύμβουλο του αλλά και γραμματέα του Δ.Σ. Το Evros-news.gr, που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το συγκεκριμένο ζήτημα και προσπάθησε να βοηθήσει ώστε να ολοκληρωθεί η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία, δέχθηκε και αυτό αρκετά πυρά από τον κ.Μαυρίδη. Όμως αυτό που προέχει είναι ότι πλέον συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που απαιτούνταν, έγινε ο εκτελωνισμός και τώρα θα πρέπει ο Δήμος Ορεστιάδας να ορίσει την ημερομηνία για την Παράδοση-Παραλαβή του συγκεκριμένου σημαντικού και πολύτιμου δώρου για τους πολίτες του ΑΜΕΑ.

Η κ.Γκαϊδατζή, που πλέον είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό “Περιφερειακή Σύνθεση” του Χριστόδουλου Τοψίδη, ανακοίνωσε την θετική εξέλιξη:

Την ικανοποίηση της για την χαρμόσυνη εξέλιξη εξέφρασε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών βορείου Έβρου Εύη Ορφανού, η οποία μαζί με τους συνεργάτες της στη διοίκηση, συνέβαλλαν σημαντικά ώστε να συγκεντρωθούν οι χιλιάδες ευρώ που απαιτούνταν για τον εκτελωνισμό και τόνισε ότι όλοι ανυπομονούν να το παραλάβει ο δήμος Ορεστιάδας ώστε να αρχίσει να εξυπηρετεί τους ανθρώπους για τους οποίους προορίζεται.

Τώρα που ευοδώθηκαν οι προσπάθειες της κ.Γκαϊδατζή, της Πέγκυς Ζήνα που ήρθε στην Ορεστιάδα αφιλοκερδώς και βοήθησε να συγκεντρωθούν τα χρήματα, όλων όσων βοήθησαν κι ανέδειξαν το θέμα, ανάμεσα τους και η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου, η οποία δέχθηκε, όπως και η Αναστασία Γκαϊδατζή τις “επιθέσεις” του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, το Evros-news.gr θυμίζει κάποια από τα “επεισόδια” του συγκεκριμένου θέματος.

-Βασίλης Μαυρίδης: Λύση για τον εκτελωνισμό του λεωφορείου των ΑΜΕΑ υπάρχει, αν θέλει ο δήμαρχος(video)

-ΔΕΙΤΕ: ΝΤΡΟΠΗ: Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Β.Μαυρίδης δεν δίνει χρήματα για εκτελωνισμό του λεωφορείου των Παιδιών ΑΜΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σφοδρή επίθεση του δημάρχου Β.Μαυρίδη κατά του Evros-news.gr. ΔΕΙΤΕ τί μας… έσουρε(ΒΙΝΤΕΟ)

Για μας εδώ στο Evros-news.gr δεν έχουν πλέον καμιά σημασία όλα αυτά και τα ξεχνάμε, από την στιγμή που αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία και προσπάθεια έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει λοιπόν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αξιοποιηθεί το ειδικό λεωφορείο για να εξυπηρετούνται τα άτομα ΑΜΕΑ του δήμου Ορεστιάδας.