Μαυρίδης: Δεν τον ψήφισαν όλοι οι δικοί του, αλλά σήμερα εκλέγεται Πρόεδρος της ΠΕΔ

Μαυρίδης: Δεν τον ψήφισαν όλοι οι δικοί του, αλλά σήμερα εκλέγεται Πρόεδρος της ΠΕΔ

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναμένεται να εκλεγεί σήμερα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Το 2ιμελές Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, θα συνεδριάσει στις 7 το απόγευμα στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, προκειμένου να εκλέξει το νέο Πρόεδρο και να συγκροτηθεί σε σώμα, επιλέγοντας επίσης όσους θα καταλάβουν τις υπόλοιπες θέσεις. Ως γνωστόν, στους 21 μετέχουν 13 δήμαρχοι και 8 δημοτικοί σύμβουλοι που επίσης εκλέχθηκαν. Ο κ.Μαυρίδης αναμένεται να είναι ο νέος Πρόεδρος, αφού δεν υπάρχει και ούτε έχει εκδηλωθεί πρόθεση από κάποιον άλλον εκ των 13 δημάρχων να διεκδικήσει την συγκεκριμένη θέση. Έτσι, αν και δεν τον ψήφισαν όλοι από την παράταξη του, αφού ενώ το ψηφοδέλτιο συγκέντρωσε 97 ψήφους ο δήμαρχος Ορεστιάδας πήρε μόνο 59, σε αντίθεση με το 2014 και το 2010 που οι τότε Πρόεδροι της ΠΕΔ Βαγγέλης Λαμπάκης και Κωστής Σιμιτσής πήραν πολύ περισσότερες ψήφους στην πρώτη διαδικασία, αυτός θα είναι ο “διάδοχος” του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ.Λαμπάκη στην προεδρία της ΠΕΔ.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι μπορεί ο ίδιος να παρουσιάζεται με θριαμβευτικό τρόπο η πρώτη θέση που κατέλαβε μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων, αλλά στο συνολικό αριθμό των ψήφων που ήταν 118, πήρε ακριβώς τις μισές και φυσικά από τους 97 που ψήφισαν το ψηφοδέλτιο του το οποίο και κυριάρχησε στις εκλογές την περασμένη Κυριακή, εξασφάλισε 59 ψήφους. Αυτό φυσικά μόνο θρίαμβος δεν είναι όπως επιχειρήθηκε από κάποια φιλικά του ΜΜΕ (αμειβόμενα με διάφορους τρόπους από τον δήμο Ορεστιάδας) να εμφανιστεί. Όταν μάλιστα οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας και εννοούμε τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, Καβάλας Θεόδωρο Μουριάδη, Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, δεν εκδήλωσαν το παραμικρό ενδιαφέρον για να διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου της ΠΕΔ. Όχι μόνο επειδή οι περισσότεροι είναι καινούργιοι, αλλά γιατί δίνουν προτεραιότητα στους δήμους τους και την δουλειά που έχουν να κάνουν εκεί και το έργο το οποίο θα επιτελέσουν.

Όσον αφορά την το νομό Έβρου, στο νέο 21μελές διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ, εκτός του Βασίλη Μαυρίδη που αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος, μετέχουν ακόμα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Απόστολος Δαβής από το Σουφλί (κουμπάρος του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου)που πήρε και τους περισσότερους ψήφους από τους δημοτικούς συμβούλους και συγκεκριμένα 57, ο τέως δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο Σάκης Παπανδρέου από την Ορεστιάδα.

Οι 21 που συγκροτούν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ είναι:

Αθανασιάδης Θεόδωρος
-Γκαράνης Ιωάννης
-Ζαμπούκης Ιωάννης
-Ζεκερίδης Θεμιστοκλής
-Καλακίκος Παναγιώτης
-Κυριακίδης Ελευθέριος
-Μαυρίδης Βασίλειος
-Μιχαηλίδης Σάββας
-Μίχογλου Θωμάς
-Μουμίν Οντέρ
-Μουριάδης Θεόδωρος
-Τσιτιρίδης Γεώργιος
-Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος

Δαβής Απόστολος
Μούτλιας Ιωάννης
Πατσουρίδης Παρασκευάς
Σταυρίδης Ιωάννης

Βέρρος Αριστείδης (Άρης)
Ηλιόπουλος Στέργιος
Παπανδρέου Αθανάσιος
Χατζηθεοδώρου Γεώργιος