Τζίμας: Με στήριξη του “αντάρτη” Τοψίδη και… ΠΑΣΟΚων, ετοιμάζεται για Πρόεδρος Νομαρχιακής Ν.Δ Έβρου

Τζίμας: Με στήριξη του “αντάρτη” Τοψίδη και… ΠΑΣΟΚων, ετοιμάζεται για Πρόεδρος Νομαρχιακής Ν.Δ Έβρου

Μόλις 10 ημέρες απομένουν για τις εσωκομματικές εκλογές του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου, με τα μέλη να ψηφίζουν δια ζώσης αλλά και ηλεκτρονικά.

Το ενδιαφέρον στο νομό Έβρου, όπου τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της Ν.Δ θα αναδείξουν τη νέα Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Έβρου αλλά και τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜ.Τ.Ο.), επικεντρώνεται ασφαλώς στην εκλογή του νέου Προέδρου της ΔΕΕΠ Έβρου, της πρώην ΝΟΔΕ όπως είχαμε συνηθίσει από το παρελθόν.

Οι υποψήφιοι ως γνωστόν είναι δύο. Ο απερχόμενος Πρόεδρος Άκης Παρασκευόπουλος, που διεκδικεί την επανεκλογή του και ο λογιστής Γιάννης Τζίμας, ο οποίος είναι επί χρόνια στην διοίκηση της Νομαρχιακής της Ν.Δ. Μάλιστα και οι δυο έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τον προεκλογικό αγώνα σε ολόκληρο το νομό Έβρου, με επισκέψεις σε κάθε πόλη του, ακόμα και σε χωριά, συναντήσεις και συζητήσεις, προκειμένου να συγκεντρώσουν στις 24 Οκτωβρίου την προτίμηση των μελών.

Οι πληροφορίες του Evros-news.gr, λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία, αναφέρουν πως την υποψηφιότητα του Γιάννη Τζίμα στηρίζει και έχει συνασπιστεί γύρω του, ένα… ετερόκλητο σύστημα στελεχών, παλαιότερων μελών αλλά και… φρεσκογραμμένων μελών, αφού όποιος θέλει να ψηφίσει, μπορεί να εγγραφεί μέχρι και αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στη Ν.Δ. Ο καθένας για τους δικούς του, προσωπικούς, κομματικούς ή άλλους λόγους. Κι επειδή φαίνεται να αναπτύσσει δυναμική η υποψηφιότητα του, σε αυτή θα αναφερθούμε, αφού ο νυν Πρόεδρος Άκης Παρασκευόπουλος δεν βλέπουμε να κινείται το ίδιο έντονα. Υπάρχουν άλλωστε όπως είπαμε, κάποιες… ιδιαιτερότητες στην υποψηφιότητα Τζίμα.

Ο λογιστής στο επάγγελμα και πρώην παράγοντας της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δηλώνει όχι απλά αισιόδοξος, αλλά ακόμα και σίγουρος για την επικράτηση του. Που το στηρίζει αυτό; Στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλωθεί υπέρ του όχι δημόσια, αλλά σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και επικοινωνίες με στελέχη και μέλη της Ν.Δ στον Έβρο. Κάποιοι εξ αυτών είναι:

  • Ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, γνωστός για την στάση του στο θέμα επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, όπου λειτούργησε περισσότερο ως…γραφείο Τύπου των απόψεων του ανεκδιήγητου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, προκαλώντας μάλιστα την δικαιολογημένη αγανάκτηση και αντίδραση των Εβριτών προς το πρόσωπο του.

  • Αν και οι άλλοι δύο βουλευτές Έβρου του κόμματος, ο Τάσος Δημοσχάκης και ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, προσπαθούν ως αυτή την στιγμή να τηρήσουν ίσες αποστάσεις, το “βατράχι” Κελέτσης όπως τον “βάφτισε” το Evros-news.gr, έχει αναλάβει… επικίνδυνες αποστολές μαζί με τα στελέχη και τους συνεργάτες του, να εκλέξει τον Γιάννη Τζίμα και έτσι τάσσονται αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας του.
  • Θερμός υποστηρικτής Τζίμα είναι και ο  “αντάρτης” Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ το 2019 Τάκης Τοψίδης, που τότε κατέβηκε κόντρα στον Χρήστο Μέτιο ο οποίος ήταν επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ και προσωπική επιλογή του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Τώρα στηρίζει φανατικά τον Γιάννη Τζίμα, αφού ελπίζει αν εκλεγεί ο “εκλεκτός” του, να κάνει… come back στο κυβερνών κόμμα, αποκαθιστώντας τις σχέσεις του και με αυτό τον τρόπο.
  • Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι και η στενή συνεργάτης του κ.Τοψίδη στο Επιμελητήριο, η δικηγόρος Μαρία Βρετοπούλου (υποψήφια παλαιότερα  με τον ΠΑΣΟΚο Άρη Γιαννακίδη στην Περιφέρεια ΑΜΘ), που όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr την προσέλαβε με διαγωνισμό που είχε όρους οι οποίοι ουσιαστικά την “φωτογράφιζαν”, είναι υποψήφια για μέλος της ΔΕΕΠ Έβρου και επίσης προωθεί την υποψηφιότητα Τζίμα.
  • Που προσβλέπει ο “αντάρτης” της Ν.Δ και αποτυχών υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Τάκης Τοψίδης αν κερδίσει ο κ.Τζίμας; Στο χρίσμα της Ν.Δ, με εισήγηση του ως Προέδρου της ΔΕΕΠ Έβρου, ώστε να είναι υποψήφιος… δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε όσοι γνωρίζουν καλά και πολλά χρόνια τον Τάκη, ξέρουν πως ποτέ δεν κάνει τίποτα χωρίς… ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ, είτε οικονομικό, είτε στήριξης για να υλοποιήσει κάποια φιλοδοξία του. Γιατί μπορεί να δηλώνει πως θα ξαναείναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, αν και του έφυγαν ήδη 5 περιφερειακοί σύμβουλοι και θα ακολουθήσουν… άλλοι τόσοι, αλλά δεν τον πιστεύει ούτε ο “κολλητός” του Λάκης Κιτσικίδης.

  • Το περίεργο είναι, μια και αναφερθήκαμε στον Κιτσικίδη, γνωστό στέλεχος επί δεκαετίες του ΠΑΣΟΚ, ότι και άλλα στελέχη που προέρχονται από το συγκεκριμένο κόμμα, τα οποία παράλληλα είναι και στενοί συνεργάτης του Τάκη Τοψίδη, όπως ο περιφερειακός του σύμβουλος Σταύρος Βαβίας, επίσης γνωστός ΠΑΣΟΚος οικογενειακά, κάνουν “αγώνα” υπέρ του Τζίμα.
  • Ο κ.Βαβίας όχι μόνο τηλεφωνεί σε γνωστούς και φίλους από την επαγγελματική του ενασχόληση με τα αγροτικά θέματα, οι οποίοι είναι μέλη της Ν.Δ και τους προτρέπει να ψηφίσουν Τζίμα (το θέμα είναι αν καταλαβαίνουν τι τους λέει έτσι ακαταλαβίστικα που μιλάει σαν τον περίφημο Αντιπρόεδρο του Εδεσσαίκού), αλλά ήταν από τους πρώτους που… ευχήθηκαν στον υποψήφιο Πρόεδρο της ΔΕΠ Έβρου, όταν έκανε ανάρτηση στο facebook ανακοινώνοντας πως θα είναι υποψήφιος.
  • ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

* Μάλιστα από την περιοχή της Ορεστιάδας όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά ο Σταύρος Βαβίας, υπάρχει και άλλος πασίγνωστος υποστηρικτής του… βαθέος ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο ακούγεται ότι μαζί με τον γιο του γράφτηκαν στη Ν.Δ για να ψηφίσουν Γιάννη Τζίμα.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι φυσικό με την στήριξη όλης αυτής της… ετερόκλητης “συμμαχίας”, ο κ.Τζίμας να αισθάνεται ιδιαίτερη σιγουριά πως θα είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών στο νομό Έβρου, άσχετα αν έχουμε ακόμα 10 ολόκληρες ημέρες μπροστά μας. Απομένει βέβαια και η αυριανή ημέρα, αφού όπως είπαμε ως τις 15 Οκτωβρίου έχουν δικαίωμα τα νυν μέλη να τακτοποιήσουν την οικονομική συνδρομή τους που είναι 12 ευρώ τον χρόνο και να έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, αλλά και να εγγραφούν όσοι το επιθυμούν στη Ν.Δ. Μετά θα οριστικοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι.

Κι εκεί, με τα ηλεκτρονικά συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν και στις εσωκομματικές εκλογές, δεν μπορεί να ψηφίσει στις 24 Οκτωβρίου κανένας που δεν θα έχει δικαίωμα. Πάνε τα παλιά εκείνα χρόνια, που όπως είχε καταγγέλει ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1961, “ψήφιζαν και τα δέντρα” ή όπως κατήγγειλε το 2017 για τις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ο τότε θριαμβευτής Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ: “Ψήφισαν έως και… πεθαμένοι”. Στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο νομό Έβρου οι πεθαμένοι δεν ψηφίζουν. Το πολύ πολύ να υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις, που ενώ ηλικιωμένοι πεθαίνουν, συγγενείς τους… εξακολουθούν να εισπράττουν επί μήνες ή και χρόνια τις συντάξεις τους. Κάποια στιγμή βέβαια τους ανακαλύπτουν και βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αλλά όλα αυτά γιατί να μας απασχολούν, αφού ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ (;) ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την εκλογή του νέου Προέδρου της ΔΕΕΠ Έβρου. Η Ν.Δ άλλωστε είναι πλέον ένα σύγχρονο και οργανωμένο κόμμα.

 

Ένα σχόλιο

  1. Στην Νέα Δημοκρατία δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα. Είμαστε κόμμα με αρχές!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*