Για απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας-Αλεξανδρούπολης, συζήτησε ο Θ.Τσώνης στην τουριστική έκθεση της Κύπρου

Για απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας-Αλεξανδρούπολης, συζήτησε ο Θ.Τσώνης στην τουριστική έκθεση της Κύπρου

Την στενή συνεργασία των εκπροσώπων του κυπριακού τουρισμού με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το ενδεχόμενο απ’ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης Λάρνακας-Αλεξανδρούπολης, συζήτησε στην τουριστική έκθεση “Ταξίδι 2022” τη Λευκωσίας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Θανάσης Τσώνης. 

Συγκεκριμένα, ο κ.Τσώνης με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχαν στην έκθεση Τουρισμού “Ταξίδι 2022” που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία (29 Απριλίου -1η Μαΐου). Υλοποιώντας έτσι στοχευμένες επαφές, επαγγελματικές συναντήσεις και προβολή του προορισμού και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής μας, που την καθιστούν μοναδική.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, υπήρξαν συναντήσεις και συνομιλίες με σημαντικούς ανθρώπους του τουριστικού χώρου, μεταξύ των οποίων με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββα Περδίο, τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ.Γρηγόριο από το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, τον πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία Ιωάννη Παπαμελετίου και τον προϊστάμενο του ΕΟΤ Κύπρου Πέτρο Σαγάνα.

Πολύ σημαντική πάντως ήταν η επόμενη ημέρα, αφού στο πλαίσιο νέων συμφωνιών και δυναμικού ανοίγματος της τουριστικής αγοράς, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την Topkinisis travel, ένα κορυφαίο τουριστικό γραφείο της Κύπρου και έγιναν συζητήσεις με την αντιπρόεδρο της εταιρείας Έλενα Τάνου. Αφορούσαν στην ανάπτυξη συνεργειών αλλά και στην προοπτική για απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση της Λάρνακας με την Αλεξανδρουπολη, με την στήριξη του ΕΟΤ.

Είναι άλλωστε γνωστή η αγάπη των αδερφών μας Κύπριων για την Ελλάδα (και το αντίστροφο φυσικά), με τους αριθμούς να το επιβεβαιώνουν: Το 2019 ένας στους τρεις Κυπρίους που ταξίδεψε στο εξωτερικό, είχε προορισμό την Ελλάδα. Οι αφίξεις τουριστών από την Κύπρο έφθασαν στον αριθμό ρεκόρ των 800.700, ενώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις άγγιξαν τα 453 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.