Αναπτυξιακή Εταιρεία Έβρου: Νέα διοίκηση, κυρίως με αποτυχόντες υποψήφιους του Περιφερειάρχη Χ.Τοψίδη

Αναπτυξιακή Εταιρεία Έβρου: Νέα διοίκηση, κυρίως με αποτυχόντες υποψήφιους του Περιφερειάρχη Χ.Τοψίδη

Νέα διοίκηση απέκτησε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Έβρου, στην οποία τον έλεγχο διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η διοίκηση της οποίας επιλέγει τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ.

Όπως συνέβη και στα προηγούμενα διοικητικά σχήματα επί προηγούμενου Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, έτσι και στη νέα διοίκηση η πλειοψηφία των μελών της είναι αποτυχόντες υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Έβρου του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος και τους επέλεξε.

Συγκεκριμένα, ο νέος Πρόεδρος Νίκος Κοζάρης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος Αναστασία Βρύζα και τα μέλη του Δ.Σ. Έλενα Παπαδοπούλου και Κώστας Χαβιάρας (έχει προσληφθεί ήδη και Ειδικός Συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ.Τοψίδη), ήταν υποψήφιοι στο νομό ΈΒρου τον Οκτώβριο με τον κ.Τοψίδη, αλλά δεν εκλέχθηκαν. Από την στιγμή όπως που η Περιφέρεια διαθέτει στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Έβρου την πλειοψηφία των μετοχών με 51 %, επιλέγει τα περισσότερα μέλη. Αντιπρόεδρος είναι ένας επίσης αποτυχών υποψήφιος αυτοδιοικητικός, ο Δημήτρης Μερκούρης που ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό Σταυράκογλου στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Την διοίκηση συμπληρώνουν ως μέλη ο Απόστολος Δαβής εκπροσωπώντας την ΠΕΔ ΑΜΘ που διαθέτει το 12% και ο .Γεμιτζάκης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Έβρου που έχει το 3%. Μέτοχοι είναι επίσης και η Τράπεζα Πειραιώς με 30%, η Δημοσυνεταιριστική Έβρου με 1,2% και Εργατικό Κέντρο Έβρου ο,6%.

Να επισημάνουμε ότι ο Νίκος Κοζάρης που ορίστηκε ουσιαστικά νέος Πρόεδρος από τον Περιφερειάρχη κ.Τοψίδη, αντικαθιστά τον Δημήτρη Κελεμίδη που και αυτός είχε ουσιαστικά οριστεί από τον κ.Μέτιο. Στο προηγούμενο Δ.Σ. μάλιστα μετείχε η σύζυγος του κ.Κοζάρη, η δικηγόρος Κωνσταντίνα Καϊταλίδου, η οποία ήταν το 2019 υποψήφια με τον Χρήστο Μέτιο αλλά δεν είχε εκλεγεί, όπως τώρα και ο σύζυγος της με τον κ.Τοψίδη. Ο Πρόεδρος παλαιότερα δεν έπαιρνε μισθό, αλλά ο κ.Κελεμίδης αυτό το άλλαξε με απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ και αμείβονταν. Δεν γνωρίζουμε αν θα ισχύσει το ίδιο και για το Νίκο Κοζάρη, αφού ουσιαστικά η Αναπτυξιακή Εταιρεία Έβρου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ αυτή την στιγμή, μία και δεν ανανεώθηκε από τις αρχές του 2024 από το υπουργείο Εργασίας το πρόγραμμα των πρώην εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας κρέατος “ΘΡΑΚΗ” Φερών, το οποίο διαχειρίζονταν. Παλαιότερα υπήρχε και το έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, το οποίο επίσης δεν υπάρχει πλέον.

Να θυμίσουμε τέλος, ότι αποτυχόντες υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στο νομό μας με την παράταξη του κ.Τοψίδη και συγκεκριμένα ο Κώστας Εξακουστός ως Πρόεδρος, ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ως Αντιπρόεδρος και ο Θέμης Κυριακίδης ως μέλος, ορίστηκαν και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.