Με μπροστάρηδες τους νέους και δυναμική παρουσία όλων ο Έβρος ξεσηκώθηκε -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-για τη Μακεδονία

Με μπροστάρηδες τους νέους και δυναμική παρουσία όλων ο Έβρος ξεσηκώθηκε -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-για τη Μακεδονία

Με μπροστάρηδες τους νέους και τη δυναμική παρουσία όλων των ηλικιών, περίπου 3.000 Εβρίτες ξεσηκώθηκαν χθες βράδυ στην Αλεξανδρούπολη και πραγματοποίησαν ένα εντυπωσιακό για τα δεδομένα της πόλης συλλαλητήριο. Υπέρ της Μακεδονίας μας και εναντίον της επαίσχυντης συμφωνίας που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους Σκοπιανούς στις Πρέσπες. 

Αυτό που έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό, συνέβη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και όπως λέει ο λαός μας “κάλλιο αργά παρά ποτέ”. Άνθρωποι κάθε ηλικίας νεαρής σε μεγάλη πλειοψηφία, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες, όλοι τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο μπροστά στον Φάρο αλλά και στο δημαρχείο όπου κατέληξε η πορεία, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Gepostet von Δημήτρης Γοδοσίδης am Sonntag, 8. Juli 2018

Τραγούδησαν το “Μακεδονία ξακουστή”, βροντοφώναξαν το “Ελλάς-Ελλάς ή Ταν ή επί Τας” και έστειλαν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Ότι ο λαός του Έβρου δεν πρόκειται να δεχθεί αυτή τη ντροπιαστική συμφωνία που παραχωρεί όνομα, γλώσσα και εθνικότητα στα Σκόπια.

Gepostet von Δημήτρης Γοδοσίδης am Sonntag, 8. Juli 2018

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους… άναψαν την σπίθα και πήραν την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή αυτού του συλλαλητηρίου, προσθέτοντας και το νομό Έβρου στην αλυσίδα των μεγάλων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα για την απαράδεκτη και επιζήμια εθνικά συμφωνία με τα Σκόπια.

Το Evros-news.gr, πριν από λίγες μέρες με άθρο του υπεύθυνου του Κώστα Πιτιακούδη, δεν δίστασε να επισημάνει την απουσία από την περιοχή μας, μιας συγκέντρωσης υπέρ της Μακεδονίας, όταν στα περισσότερα μέρη αυτές γινόταν σχεδόν καθημερινά και η Ξάνθη με την Κομοτηνή προστέθηκαν στις κινητοποιήσεις.

ΔΕΙΤΕ: Ο Έβρος απ’ τις ελάχιστες περιοχές-ΔΥΣΤΥΧΩΣ-που δεν έγιναν συλλαλητήρια για την Μακεδονία

Μάλιστα δημοσιεύσαμε στη συνέχει μια αφίσα, ορίζοντας ως πόλη του συλλαλητηρίου την Αλεξανδρούπολη και σημείο συγκέντρωσης τον Φάρο της πόλης. Ζητούσαμε απλά από κάποιους συλλόγους ή απλούς πολίτες να πάρουν την πρωτοβουλία και να… βγουν μπροστά. Δεν θέλαμε εμείς να έχουμε την παραμικρή ανάμιξη, για να μην θεωρηθεί ότι επιχειρούμε να το “καπελώσουμε” και έτσι δεν προβληθεί από τα υπόλοιπα ΜΜΕ του Έβρου(είναι τα δικά μας δημοσιογραφικά αυτά).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΒΡΙΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ για τη Μακεδονία. Κάποιος να μπει ΜΠΡΟΣΤΑ ορίζοντας ημέρα και ώρα

Με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό δεχθήκαμε την αφίσα που δημιούργησαν κάποιοι απλοί συμπολίτες μας από την Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι από την αγάπη τους για την Μακεδονία και την πατρίδα, αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία βλέποντας τους θεσμικούς να είναι διστακτικοί. Σε αυτά τα παιδιά που προσωπικά δεν γνώριζα, υποσχέθηκα ότι θα έχουν την μεγαλύτερη δυνατή συμπαράσταση και προβολή της εκδήλωσης, ώστε αυτή να πετύχει τον σκοπό της. Να ξεσηκώσει τον κόσμο της πόλης και του Έβρου γενικότερα.

Αλεξανδρούπολη: ΟΛΟΙ την Κυριακή 8 Ιουλίου στην Πορεία Διαμαρτυρίας για την Μακεδονία μας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ σε όλο τον Έβρο. Την Κυριακή 8 Ιουλίου όλοι για τη Μακεδονία μας

Ήταν σίγουρο ότι κάποιοι θα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εμπόδια. Να αφήσουν υπονοούμενα, διαδίδοντας διάφορα για αυτούς που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να… σαμποτάρουν την προσπάθεια για το συλλαλητήριο. “Ποιοί κρύβονται από πίσω. Είναι ακροδεξιοί; Φασίστες; Οπαδοί του Σώρρα;” Τέτοια προβοκατόρικα διέδιδαν και διακινούσαν, αλλά πήραν χθες την καλύτερη απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αλεξανδρούπολη: Ποιός διοργανώνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία; ΟΛΟΙ όσοι δώσουν το παρόν

Πρώτος το έκανε δυστυχώς ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος πριν λίγα χρόνια ξεσήκωνε ακόμα και μικρά παιδιά για το θέμα των Χρυσωρυχείων, αλλά τώρα βγήκε και δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό ότι είναι αντίθετος στο συλλαλητήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν θέλει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αλεξανδρούπολη ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης

Όλα αυτά όμως δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τον κόσμο να δώσει χθες βράδι το παρόν μπροστά στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης. Ούτε η βροχή που έπεφτε νωρίτερα απέτρεψε όσους αποφάσισαν να βροντοφωνάξουν υπέρ της Μακεδονίας. Με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια και γεμάτη την καρδιά με εθνική υπερηφάνια, ακόμα και οικογένειες ολόκληρες βρέθηκαν στη συγκέντρωση και πήραν μέρος στην πορεία που ακολούθησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανικόβλητος απ’ τις εναντίον του αντιδράσεις επειδή δήλωσε αντίθετος στο συλλαλητήριο, μιλάει για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Gepostet von Δημήτρης Γοδοσίδης am Sonntag, 8. Juli 2018