Σαμοθράκη: Βελτιωμένη η κατάσταση με τη φωτιά πάνω απ’ τα Θέρμα -Σημαντική συμμετοχή εθελοντών (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαμοθράκη: Βελτιωμένη η κατάσταση με τη φωτιά πάνω απ’ τα Θέρμα -Σημαντική συμμετοχή εθελοντών (ΒΙΝΤΕΟ)

Βελτιωμένη δείχνει η κατάσταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε από το πρωί πάνω από τα Θέρμα της Σαμοθράκης, στην δύσβατη περιοχή της Γριάς Βάθρας περιοχής Πρίνου, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Η αδυναμία προσέγγισης πυροσβεστικών οχημάτων, ακ όμα και πεζοπόρων τμημάτων λόγω του γνωστού ανάγλυφου της περιοχής, έχει δώσει την αποκλειστική σχεδόν προσπάθεια κατάσβεσης από τα εναέρια μέσα. Στα ελικόπτερα προστέθηκε και ένα Erickson που έφτασε από την Θεσσαλονίκη και μαζί με τα άλλα δύο συνεχίζει τις ρίψεις νερού, προκειμένου μέχρι να πέσει το σκοτάδι να ελεγχθεί η κατάσταση.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 25 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων όπου περιλαμβάνονται και οι 11 πυροσβέστες που έφτασαν ακτοπλοϊκώς από την Αλεξανδρούπολη) και 4 οχήματα.

Υπάρχει συνδρομή από τον Στρατό και μηχανήματα του δήμου με τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο και τους Αντιδημάρχους να βρίσκονται συνέχεια στην περιοχή.

Είναι επίσης πολύ σημαντική και συγκινητική η συμμετοχή από εθελοντές ανάμεσα τους ιαι επισκέπτες του νησιού, γυναίκες και άνδρες, που ανεβαίνουν τα δύσβατα μονοπάτια από ένα σημείο και μετά για να βοηθήσουν, όπως βλέπετε στις φωτογραφίeς του Κριτού Κριτή, ο οποίος είναι ένας από αυτούς και κάνει τις μεταφορές με το ειδικό αυτοκίνητο 4χ4.

Να επισημάνουμε πως όσοι ανεβαίνουν επάνω στο βουνό είναι καταγεγραμμένοι και η μετάβαση γίνεται ελεγχόμενα με εντολές του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης κ.Γαλαζούλα. Κανένας δεν ανεβαίνει μόνος του ανεξέλεγκτα και οι εθελοντές συνοδεύονται δε από ντόπιο οδηγό ή δασοπυροσβέστη.