Στον παγκόσμιο χάρτη της σηροτροφίας το Σουφλί, με το Διεθνές Συνέδριο μεταξιού της BACSA

Στον παγκόσμιο χάρτη της σηροτροφίας το Σουφλί, με το Διεθνές Συνέδριο μεταξιού της BACSA

Στον παγκόσμιο χάρτη σηροτροφίας μπαίνει ξανά το Σουφλί, με την διεξαγωγή Διεθνούς Συνεδρίου για το μετάξι από τις 24 μέχρι και τις 27 Απριλίου.

Συγκεκριμένα στην “πόλη του μεταξιού” θα διεξαχθεί η 10η επετειακή διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Σηροτροφίας που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, πάντα σε κάποια πρωτεύουσα χώρας, ωστόσο, φέτος, για πρώτη φορά, θα λάβει χώρα σε μία μικρή πληθυσμιακά πόλη, όμως με μεγάλη ιστορία στο χώρο του μεταξιού. Πρόκειται για το 10ο Διεθνές Συνέδριο για το Μετάξι που θα φιλοξενήσει από τις 24-27 Απριλίου.

Με γενικό τίτλο “Η Αναγέννηση της Σηροτροφικής Βιομηχανίας στον 21ο αιώνα»  100 και πλέον σύνεδροι επιστήμονες στο είδος από χώρες όπως η Βουλγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ινδία ,Ουζμπεκιστάν, Κούβα, Κολομβία,  θα συμμετάσχουν σ ένα τετραήμερο συνέδριο γύρω από τον τομέα εκτροφής μεταξοσκώληκα αλλά και μεταποίησης και παραγωγής νήματος και υφάσματος από μετάξι. Μάλιστα όλοι αυτοί θα διαμένουν σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα του Σουφλίου, της ευρύτερης περιοχής όπως το Τυχερό, αλλά ακόμα και στο Διδυμότειχο αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου, με πολλές συμμετοχές.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές Δήμος Σουφλίου, Περιφέρεια ΑΜ-Θ και Σύλλογος Φίλων Μετάξης « Η Χρυσαλλίδα»,  τονίσθηκε η ιδιαίτερη αξία που έχει η επιλογή της πόλης του Σουφλίου για τη διοργάνωση  του Συνεδρίου της BACSA (  Black Caspian Seas and Central Asia Silk Association) ενός Διεθνούς οργανισμού που περιλαμβάνει χώρες που βρέχονται από την Μαύρη και Κασπία Θάλασσα καθώς και χώρες της Κεντρικής Ασίας με τα τελευταία χρόνια να εισχωρούν όλες σχεδόν οι Ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ