ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα… παζάρια Κολιού για Περιφέρεια, οι “άφαντες” δημοσκοπήσεις και τα… λαμόγια

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα… παζάρια Κολιού για Περιφέρεια, οι “άφαντες” δημοσκοπήσεις και τα… λαμόγια

Αύγουστος, ο μήνας των διακοπών, για όσους τουλάχιστον έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν και μερικές μέρες από το άγχος και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να χαλαρώσουν σε κάποια παραλία ή όπου αλλού προτιμούν.

Οι υποψήφιοι όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, βλέπω ότι συνεχίζουν κανονικά τις ανακοινώσεις, δραστηριότητες, παρασκηνιακές κινήσεις. Βρισκόμαστε λοιπόν στην… καρδιά του καλοκαιριού, συγνώμη που θα κακοκαρδίσω κάποιους, αλλά δεν γίνεται να μην σχολιάσω όσα βλέπω και μαθαίνω.

Κάθε πράγμα στον καιρό του

και ο… Κολιός τον Αύγουστο

Κι επειδή όπως λέει και ο λαός μας κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο, λέω να ξεκινήσω με τον πρώην έμμισθο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, τον Δημήτρη Κολιό. Με αφορμή αυτό που πρόσφατα μου είπε κάποιος φίλος ως… παρατήρηση κατά την κουβέντα μας.
Γιατί δηλαδή πάντα προσθέτω το… έμμισθος κάθε φορά που αναφέρομαι στον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, όταν σχολιάζω την αυτοδιοικητική του δραστηριότητα. Μα γιατί από τον καιρό ακόμα που είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με τον τότε δήμαρχο Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, πάντα έμμισθες θέσεις έπαιρνε.
Τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών και επί Γιάννη Ζαμπούκη επίσης έμμισθος ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ίδιο γίνεται και τώρα, με τις εδώ και αρκετό καιρό συζητήσεις του να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου σκέφτεται το ενδεχόμενο να… μεταπηδήσει.

“Παζάρια” με τον Μέτιο για υποψηφιότητα

Όπως πολλοί γνωρίζουν, διαπραγματεύεται την υποψηφιότητά του με την παράταξη του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ζητώντας διαβεβαιώσεις πως μετεκλογικά θα πάρει θέση Αντιπεριφερειάρχη και τον ανάλογο μισθό φυσικά. Κατά το κοινώς λεγόμενο, ο Δημήτρης Κολιός... παζαρεύει την υποψηφιότητα του στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μπορεί στις εκπομπές του να κόπτεται για το καλό του τόπου, να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα, όμως όταν εκλέγεται ζητάει εκ των προτέρων διαβεβαιώσεις ότι θα πάρει κάποια έμμισθη θέση. Προφανώς αυτό δεν έχει γίνει ακόμα από το νυν Περιφερειάρχη κ.Μέτιο, δεν συμφώνησαν δηλαδή σε κάτι τέτοιο και γι’ αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί, ούτε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα.
Μην αποκλείεται άλλωστε, αν δεν πάρει τις υποσχέσεις που θέλει και τις δώσει ο… Τάκης Τοψίδης, να βρεθεί υποψήφιος με αυτόν ο κ.Κολιός. Ξεχνάτε τι έγινε στον δήμο Αλεξανδρούπολης και πως χειρίστηκε το θέμα της απαίτησης του να γίνει Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, με συγκεκριμένους μάλιστα συνεργάτες δίπλα του;

Απαιτούσε να γίνει Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ

Δεν έστειλε επιστολή στον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη όπου… ξεκαθάριζε πως αν δεν γίνει Πρόεδρος, θα επιμείνει να ξαναθέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στον Γιώργο Καίσα, τον οποίο είχε αποφασίσει να προτείνει ο κ.Ζαμπούκης;
Δεν θυμάστε όλο εκείνο το παρασκήνιο τέλη του 2021, σε συνεργασία με τους Κυριάκο Αραμπατζή, Γιώργο Κυζιρίδη και σε… σκηνοθεσία του Αντώνη Καμελίδη, τότε ειδικού συνεργάτη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης; Που είχαν γίνει… εσωδημοτική αντιπολίτευση, έχοντας μαζί τους και την Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, αλλά και την Κρύστα Μπαμπούρα;
Βέβαια…. έσπασαν τα μούτρα τους, γιατί ο Γιάννης Ζαμπούκης αποφάσισε δυναμικά να απαλλαγεί από όλο αυτό το… σύστημα Καμελίδη, που τώρα το μεγαλύτερο μέρος αφού αρχικά το κουβάλησε ο Καμελίδης στον Στάθη Ασπιώτη, μαζεύτηκε στο συνονθύλευμα του Σταύρου Σταυράκογλου. 
Μια και ανέφερα τον τελευταίο, μην αποκλείεται αν δεν του… κάτσει του Κολιού η υποψηφιότητα με τον Μέτιο ή τον Τοψίδη, να βρεθεί στην παράταξη Σταυράκογλου ή του Λαμπάκη και του Πέτροβιτς. Αν πάρει τις εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις που αποδεικνύεται διαχρονικά ότι ζητάει, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και να επιστρέψει στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Άφαντες” οι τρεις δημοσκοπήσεις

Μια και αναφέρθηκα στην παράταξη Σταυράκογλου, του διορισμένου παλαιότερα Γραμματέα του δήμου Αλεξανδρούπολης επί Βαγγέλη Λαμπάκη, του επίσης διορισμένου στη συνέχεια Προέδρου στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης από την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και του ουσιαστικά… διορισμένου από το Επιμελητήριο Έβρου και τον Πρόεδρο του Τάκη Τοψίδη ως Προέδρου στην Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου, θέλω να τους θυμίσω κάτι.
Ακόμα περιμένουμε εκείνες τις τρεις δημοσκοπήσεις κορυφαίων ελληνικών εταιρειών, που έγραφε ο υποστηρικτής του από τη Σαμοθράκη, ο οποίος τώρα παριστάνει τον εκδότη στην Αθήνα, πως έχουν στην διάθεση τους και δείχνουν τον Σταύρο Σταυράκογλου πρώτο και με διαφορά ως υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.
Τι απέγιναν αλήθεια; Γιατί δεν της δημοσιεύουν οι ίδιοι στις free press εκδόσεις τους, σε κάποιο από τα σάιτ που έχουν στον Έβρο και επειδή δεν τα διαβάζουν ούτε οι υποψήφιοι τους, ρίχνουν ένα σωρό χρήματα κάνοντας “χορηγούμενες” τις δημοσιεύσεις εναντίον μου;
Να τις δώσουν έστω στις ιστοσελίδες που συνεργάζονται και οι οποίες προβάλλουν τον Σταυράκογλου συχνά ή στα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς όπου επίσης παραχωρεί συνεντεύξεις, αφού όλοι τους “ανακάλυψαν”  το αυτοδιοικητικό μεγαλείο του Σταύρου. Για να δείξουν στον κόσμο πως όσα έλεγαν παρασκηνιακά ή έγραφαν ήταν αλήθεια.

Η καταξιωμένη ALCO, το Evros-news.gr

και οι… αστειότητες του Facebook

Το Evros-news.gr παρουσίασε την δημοσκόπηση που έκανε με την κορυφαία και καταξιωμένη ελληνική εταιρεία ALCO του Κώστα Παναγόπουλου. Με τον Γιάννη Ζαμπούκη να είναι πρώτος στην πρόθεση ψήφου με 24%, τον Δημήτρη Πέτροβιτς δεύτερο με 16% και τους άλλους τρεις όλους μαζί με 14%, δηλαδή τους Βαγγέλη Λαμπάκη, Σάββα Δευτεραίο και Σταύρο Σταυράκογλου.  
Ακόμα περιμένουμε να δημοσιεύσουν έστω κάποια από τις τρεις δημοσκοπήσεις που υποστήριζαν πως πραγματοποίησαν και έχουν στην κατοχή τους. Αντίθετα είδαμε αυτή την… αστειότητα, δημοσκόπηση σε τοπικό σάιτ μέσω του… facebook.
Όχι απλά χωρίς καμία επιστημονική ή άλλη τεκμηρίωση και βάση, αλλά και με το επιπόλαιο για να μην πούμε επικίνδυνο, να εμφανίζεται το όνομα και η φωτογραφία του καθενός που ψηφίζει οποιονδήποτε υποψήφιο δήμαρχο. Ακόμα και αυτή μάλιστα, αν και “επιστρατεύθηκαν” όλοι οι υποψήφιοι Σταυράκογλου και οι οικογένειες τους να “ψηφίσουν” δεν έφερε τα ποθητά αποτελέσματα.

O Τοψίδης που ψήφισε… Σταυράκογλου

Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα την έκαναν “σημαία” τους. Υπήρξαν μάλιστα και ορισμένα… τραγελαφικά, όπως για παράδειγμα ο υποψήφιος στην Περιφέρεια ΑΜΘ Τάκης Τοψίδης, που μπήκε και ψήφισε γιατί δήμαρχο Αλεξανδρούπολης τον Σταυράκογλου.
Το είδαν από τις άλλες παρατάξεις, το κράτησαν κάνοντας screen shot και παρ’ ότι μετά από ώρα ο ίδιος ο Τοψίδης ή κάποιος άλλος του είπε ότι πρόκειται για… γκάφα και το απέσυρε, οι εντυπώσεις έμειναν στους άλλους υποψήφιους δημάρχους και τις παρατάξεις τους.
Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί… ενοχλήθηκαν όλοι αυτοί. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια τώρα ότι Τοψίδης και Σταυράκογλου είναι… κολλητάρια. Μαζί στην διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζςς Έβρου ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, η οποία επί ημερών τους “εξαφανίστηκε” αφού… αποροφήθηκε από την Τράπεζα Δράμας  και αρχές του χρόνου έκλεισε οριστικά.
Μαζί και το 2019 που ο Τάκης Τοψίδης απέτυχε να εκλεγεί Περιφερειάρχης. Ο Σταύρος Σταυράκογλου ήταν στο στενό του επιτελείο, στήριζε με κάθε τρόπο την εκλογή και έκανε αγώνα φανερό και παρασκηνιακό, άσχετα αν… κουτοπόνηρα στη συνέχεια προσπαθούσε να τα… απαρνηθεί όλα αυτά.

Μαζί υποψήφιοι οι “σκοτωμένοι” Παντελίδης, Ζιώγας

Εδώ ο κ.Σταυράκογλου όταν το evros-news.gr τα έγραφε, έλεγε ότι δεν έχει καμιά σχέση με τον Χρήστο Ζιώγα και τον Γιώργο Παντελίδη και τελικά οι πρώην Αντιδήμαρχοι του Βαγγέλη Λαμπάκη ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι του. Για τόση αξιοπιστία και σοβαρότητα υποψήφιου δημάρχου μιλάμε.
Το φοβερό μάλιστα είναι ότι οι δυο συγκεκριμένοι ήταν μεταξύ τους… σκοτωμένοι, έβγαιναν μετά την ήττα του 2019 και κατηγορούσαν σε ραδιοφωνικές εκπομπές ο ένας τον άλλον και τώρα όχι μόνο είναι υποψήφιοι μαζί στην ίδια παράταξη (για να φέρουν το… νέο, άφθαρτο), αλλά ο Ζιώγας... καλωσόρισε στην παράταξη τον Παντελίδη. Άλλωστε με λίγο… λίπασμα όλα πιστεύουν ότι ξεχνιούνται.
Ο Παντελίδης ακουγόταν βέβαια πως μπορεί να ήταν υποψήφιος με την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, αλλά ο ίδιος και οι συνεργάτες του τον θεωρούν… βαρίδι και δεν ασχολήθηκαν. Αποδείχθηκε πως σωστά έπραξαν, από τον τρόπο που ενήργησε στη συνέχεια ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών επί Λαμπάκη.

Προσπαθούν απεγνωσμένα να

βρουν.. .άκρες στο Μαξίμου

Μια και αναφέρθηκα στην παράταξη του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ένας αποτυχημένος με αυτήν  το 2019, ανακοινώθηκε υποψήφιος στον Σταυράκογλου. Ο Πρόεδρος των καταστημάτων καφέ εστίασης Αλεξανδρούπολης Νίκος Γεωργιάδης, που δεν κατάφερε να εκλεγεί τότε δημοτικός σύμβουλος, παρά την προβολή που είχε εξαιτίας της θεσμικής του θέσης.

Μαθαίνω τέλος, ότι ο ίδιος ο Σταυράκογλου και κάποιοι που τον στηρίζουν προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν… άκρες στο Μέγαρο Μαξίμου επικαλούμενοι την… κομματική τους καθαρότητα ως Νέα Δημοκρατία.

Όταν έχεις στο συνδυασμό σου την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση, έχεις μαζέψει από το…βαθύ σύστημα ΠΑΣΟΚ τους Λάκη Κιτσικίδη και Νίκο Γρηγοριάδη, σε κατήγγειλε υποψήφιος και δεύτερος σε ψήφους βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” Μαργαρίτης Κίρκος για… παιχνίδια υπέρ του κόμματος Βελόπουλου και του Πάρη Παπαδάκη, πάει πολύ να παριστάνεις τον πιστό Νεοδημοκράτη.

Θα κλείσω το σημερινό, καλοκαιρινό ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ, που γράφεται στο Παράλιο Άστρος, κατά σύμπτωση απέναντι από το Πόρτο Χέλι αλλά όχι σε… πανάκριβα ξενοδοχεία που έχουν πλέον τη δυνατότητα να πηγαίνουν κάποιοι οι οποίοι εμφανίζονται ξαφνικά με πολύ χρήμα, με κάποιες… σκόρπιες σκέψεις.

Πόσα ΛΑΜΟΓΙΑ χωρούν;

Με ρωτάει επίμονα φίλος που γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και δεν ξέρω τι να του απαντήσω. “Μπορείς να μου πεις πόσα… ΛΑΜΟΓΙΑ χωράνε σε μια παράταξη”; Τι να του απαντήσω, αφού δεν κατάλαβε σε ποιους αναφέρεται και σε ποια περιοχή.

Το… ηθικό του Σταμάτη

Είδα στο facebook μια ανάρτηση του υποψήφιου δημάρχου Σουφλίου Σταμάτη Τσιακίρη (τουλάχιστον ακόμα παραμένει υποψήφιος, γιατί ο Αντιστράτηγος Γιώργος Μπαλτζής για παράδειγμα αποχώρησε και συστρατεύτηκε με τον Παναγιώτη Καλακίκο, ενώ ο Παναγιώτης Σκαρκάλας θα ανακοινώσει την άλλη εβδομάδα ότι αποσύρεται).
Έγραψε λοιπόν ο ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στο επάγγελμα και υποψήφιος δήμαρχος ότι: «Στις προσεχείς εκλογές το διακύβευμα πλέον δεν είναι μόνο πολιτικό, αλλά και ηθικό». Να επικαλείται το ηθικό ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Σουφλίου επί Βαγγέλη Πουλιλιού, που υπέγραφε διαταγές πληρωμής για τις αναθέσεις του τότε δημάρχου στον… εαυτό του για άντληση υδάτων απ’ το δικό του τρακτέρ, πραγματικά με ξεπερνάει.

Ο… Ναρκαλιευτής